Primarul Zalăului Ionel Ciunt: „Am semnat un contract extrem de important pentru reconfigurarea zonei centrale a orașului”

Unul dintre cele mai importante proiecte cu finanțare europeană pentru Municipiul Zalău a fost semnat azi, 26 februarie, de către primarul Zalăului, Ionel Ciunt. Este vorba de peste 8,5 milioane de euro sumă atrasă din fonduri europene pentru modernizarea întregii zone centrale, platoul de marmură, Piața Iuliu Maniu și fântâna cu îngerași, dar și reabilitarea intregrală a 5 străzi din oraș care fac parte din DJ 191 C, porțiunea care străbate municipiul Zalău.

Practic prin acest proiect extrem de important, zălăuanii vor beneficia de un centru modern, iar locuitorii din cartierul Porolissum și cartierul Ortelec vor beneficia de o infrastructură rutieră modernă. Lucrările au termen de finalizare anul 2023.


Ionel Ciunt a promis zălăuanilor încă din campania electorală pentru alegerile locale din 2016 că va moderniza platoul de marmură. Ales primar al orașului în 2016, Ionel Ciunt a cuprins modernizarea platoului în programul de investiții, însă a ales să nu cheltuie banii zălăuanilor și să se lupte să atragă fonduri europene. Ionel Ciunt și-a asumat întârzierea investiției și a depus un proiect de modernizare a platoului pe fonduri europene, iar astăzi a obținut finanțarea, semn că primarul a avut dreptate.

Deși era mai simplu să cheltuie banii zălăuanilor, primarul Ionel Ciunt a dat dovadă de curaj și a ales cartea câștigătoare, pentru că banii europeni sunt gratuiți și nu împovărează cetățeanul, iar banii din bugetul local au fost folosiți pentru rezolvarea altor probleme din comunitate.

„Am semnat astăzi un contract extrem de important pentru comunitatea noastră, un contract care însemnă defapt reconfigurarea zonei centrale a Municipiului Zalău. Lucrările care se vor face în cadrul acestui contract înseamnă reabilitarea platoului de marmură, pietonizarea străzi Unirii, reabilitarea Pieței Iuliu Maniu și lucrările adiacente acestor obiective pe care le-am amintit. Valoarea acestor lucrări este de aproape 3 milioane de euro, fonduri care vin de la Uniunea Europeană. 

Tot în cadrul acestui proiect vom reabilita porțiunea de drum județea DJ 191 C, care aparține Municipiului Zalău. Mai exact sunt 5 străzi care vor fi reabilitate în totalitate în cadrul acestui proiect, respectiv str. Tudor Vladimirescu, Porolissum, Moigradului, Bujorilor și Cetății”, a transmis într-un video postat pe Facebook, primarul Municipiului Zalău, Ionel Ciunt. 

One thought on “Primarul Zalăului Ionel Ciunt: „Am semnat un contract extrem de important pentru reconfigurarea zonei centrale a orașului”

  1. Se poate stii cu cine s-a semnat acest contract minune?
    Firma desemnata a mai executat astfel de lucrari?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *