Primarul Zalăului Ionel Ciunt asigură începerea noului an școlar în cele mai bune condiții

🤝Conducerea Primăriei Municipiului Zalău are o preocupare continuă pentru valorificarea tuturor oportunităților în ceea ce privește accesarea de fonduri europene, dezvoltarea infrastructurii școlare și asigurarea de condiții moderne pentru desfășurarea unui act educațional de calitate.
⤵️Primarul Ionel Ciunt împreună cu viceprimarul Teodor Bălăjel a prezentat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, informații cu privire la pregătirea unităților de învățământ pentru începerea anului școlar 2023-2024, făcând referire la:
• infrastructura școlară în municipiul Zalău;
• bugetul aprobat pentru capitolul ÎNVĂȚĂMÂNT în anul calendaristic 2023;
• investițiile în unitățile de învățământ din municipiu;
• activitățile extrașcolare finanțate de Primăria Municipiului Zalău;
• unitățile din subordinea Primăriei și a Consiliului Local implicate în pregătirea anului școlar 2023-2024.
🔘Colegii din instituție care au competențe privind monitorizarea unităților de învățământ au verificat toate unitățile școlare. TOATE sunt pregătite pentru începerea noului an școlar și au autorizații de funcționare din partea ISU și DSP. De asemenea, în toate unitățile de învățământ au fost realizate acțiuni de dezinsecție și deratizare.
🔘Bugetul total aprobat la capitolul ÎNVĂȚĂMÂNT în acest an calendaristic este de 75,87 milioane lei. Bugetul de dezvoltare, care cuprinde reparații capitale, investiții, modernizări și dotări la unitățile de învățământ este de 55,2 milioane lei, respectiv 72% din bugetul total alocat pentru învățământ. Diferența de buget, de 20,68 milioane lei a fost folosită pentru reparații curente, obiecte de inventar, tichete de creșă, învățământ particular, burse școlare.
🔘Recent, în municipiu au fost reabilitate patru licee, a fost modernizat un internat, a fost amenajat un Centru de zi, a fost construită o creșă și a fost reabilitată Grădinița nr. 5. Valoarea acestor proiecte este de 46,6 milioane lei. În defășurare sunt proiecte pentru construirea unei creșe pe strada Bistriței cu 110 locuri și pentru creșterea eficienței energetice a 9 unități de învățământ, proiecte pentru care au fost semnate contracte de finanțare. Valoarea totală a proiectelor aflate în desfășurare este de 121,1 milioane lei. De asemenea, TOATE unitățile de învățământ vor beneficia de dotări cu mobilier și echipamente digitale, prin intermediul unui proiect de 27 milioane de lei, aflat în procedură de achiziție.
🔘Primăria Municipiului Zalău finanțează activități extrașcolare prin Casa Municipală de Cultură și Sport Club Municipal Zalău. La Casa Municipală de Cultură, 86 de copii participă la activitățile Cercului de pictură “Zalău Art”; 80 de copii participă la activitățile Ansambului Folcloric de Copii “Columna” și 60 de copii sunt înscriși în cadrul Atelierului de dans de caracter “Transilvania”. La Sport Club Municipal Zalău, apropae 450 de copii activează la cele 6 secții ale clubului, respectiv: fotbal, volei, tenis de camp, box, karate și judo.
🔘Primăria Municipiului Zalău oferă copiilor următoarele facilități: gratuitate la transport în comun, servicii stomatologice gratuite în cadrul a 3 cabinete, activități recreative în cadrul Centrului de zi, reducerea cu 75% din prețul de bază la planetariu și la filmele care rulează al Cinema Scala, 10 spații de joacă pentru copii recent amenajate, utilizarea de către copii a bazinului de înot aflat în construcție.
🔘Pe lângă colegii din cadrul Primăriei care monitorizaează proiectele de investiții din unitățile de învățământ, toate instituțiile din subordinea Consiliului Local sunt angrenate în acțiuni care să asigure un început de an școlar în cele mai bune condiții.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *