Primarul Zalăului, Ionel Ciunt solicită premierului Orban să redeschidă toate piețele agroalimentare

Scrisoare deschisă către Prim-ministrul României, domnul Ludovic Orban

Domnule Prim-ministru,

În Municipiul Zalău sunt două piețe agroalimentare care funcționau în spațiu închis (Hala Agroalimentară Centrală și Piața Astralis) și o piață care funcționează în spațiu deschis (Piața Dumbrava Nord).

Susținerea sectorului agroalimentar este importantă atât pentru producători, cât și pentru consumatori, iar valorificarea produselor locale trebuie să fie o preocupare permanentă a administrației publice. Bazându-ne pe aceste considerente, începând din martie 2020 am implementat un set de măsuri pentru a preveni răspândirea infecției cu Coronavirus la nivelul piețelor din municipiu, în special în cele două piețe care funcționau în spațiu închis, precum:

– dezinfecția zilnică a piețelor, la finalul programului;

– dezinfecția din oră în oră a mânerelor, balustradelor, întrerupătoarelor, ușilor, precum și a suprafețelor expuse și folosite des;

– verificarea temperaturii la intrarea în piețe;

– amenajarea unor circuite de intrare-ieșire pe ușile cu deschidere automată;

– acces permis pentru maxim 20 de persoane în același timp, în vederea respectării distanței fizice.

Decizia pe care ați luat-o de a suspenda activitatea piețelor care funcționau în spații închise reprezintă o măsură nepotrivită, care afectează atât producătorii cât și consumatorii.

În Zalău, piețele au fost reorganizate în spațiul din exteriorul clădirilor, însă aceasta nu este o soluție. Vânzarea produselor alimentare în spații deschise afectează grav sănătatea producătorilor, punând în pericol și sănătatea consumatorilor din punct de vedere al siguranței alimentare.

Vă solicităm, domnule Prim-ministru, să analizați cu responsabilitate situația reală creată și să acceptați funcționarea piețelor în interiorul halelor agroalimentare. Facem precizarea că putem asigura funcționarea piețelor agroalimentare în spațiu închis, în condiții de siguranță sub aspectul sănătății publice.

Cu respect și considerație,

Ionel Ciunt,

Primarul Municipiului Zalău

Teodor Bălăjel,

Viceprimarul Municipiului Zalău

Nicolae Fazakas,

Viceprimarul Municipiului Zalău

Călin Cristian Forț,

Administratorul Public al Municipiului Zalău

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *