Problemele romilor discutate la Prefectura Sălaj

Instituţia Prefectului Sălaj a organizat, joi, întȃlnirea Grupului de Lucru Mixt pentru incluziunea romilor.

La întâlnire au fost prezenţi, alături de conducerea Instituţiei Prefectului, reprezentanţi ai ONG-urilor rome, ai Direcţiei de Sănătate Publică, Inspectoratului Şcolar Judeţean şi Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sălaj.

Pe ordinea de zi s-au aflat: prezentarea mǎsurilor care urmeazǎ a fi efectuate conform H.G. 560/2022 pentru aprobarea Strategiei Guvernului României de incluziune a cetățenilor români aparținând minorității rome pentru perioada 2022-2027, prezentarea Planului Județean de Mǎsuri pentru incluziunea romilor pentru incluziunea romilor 2023 – 2024 şi a Planului județean de servicii sociale 2023.

În cadrul discuţiilor, prefectul Dari Toma a precizat că pentru reducerea abandonului şcolar şi, implicit, pentru creşterea nivelului de educaţiei în rândul populaţiei rome, una din soluţii ar putea fi prezentarea unor exemple de succes din cadrul acestei etnii.

În acelaşi context, cei prezenţi au discutat despre necesitatea unor măsuri de planificare familială în comunităţile de romi, alături de rolul important al mediatorilor sanitari din mediul rural.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *