Procurorii cer arestarea preventivă a chirurgului Jidveianu și control judiciar pentru dr. Așchilean

După ce miercuri, 14 decembrie, procurorii PT Sălaj împreună cu polițiștii de la DGA Sălaj, au efectuat percheziții la Spitalul Județean de Urgență Zalău, au decis reținerea, pentru 24 de ore, a celor doi medici pediatri – Așchilean Ioan și Horia Jidveianu, care au fost plasați în Arestul Preventiv al IPJ Sălaj, unde au stat ieri noapte.

UPDATE: Instața a respins propunerea procurorilor PT Sălaj de arestare preventivă pentru 30 de zile a medicului Jidveianu Horia și, tot instanța a dispus controlul judiciar

Cei doi medici chirurgi de la Spitalul Județean de Urgență Zalău, Horia Jidveianu și Ioan Așchilean, care au fost reținuți miercuri seara de procurori pentru infracțiunea de luare de mită, urmează ca azi, joi 15 decembrie, să fie duși în fața magistraților.

Medicul Jidveianu este acuzat de luare de mită în formă continuată (15 acte materiale). Potrivit procurorilor, din probele administrate până în acest moment, în perioada 2021-2022, în calitate de medic chirurg și ortoped pediatru la Spitalul Județean de Urgență Zalău, a primit sume între 100 și 1.200 de lei de la aparținătorii unor minori, pentru a îndeplini sau a urgenta unele acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu. Suma totală încasată astfel ar fi fost de 8.050 lei, spun procurorii.

Azi, 15 decembrie, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj au sesizat judecătorul de drepturi și libertăți de la Tribunalul Sălaj cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile pentru doctorul Jidveanu.

În ceea ce îl privește pe chirurgul Ioan Așchilean,  acesta este acuzat de procurorii PT Sălaj, tot de comiterea infracțiunii de luare de mită în formă continuată (6 acte materiale). În perioada 2021-2022, în mod repetat și în realizarea aceleiași rezoluții infracționale a primit, spun procurorii, sume de bani între 50 și 600 de lei de la aparținătorii unor minori, totul pentru a îndeplini sau a grăbi unele proceduri medicale ce intrau în îndatoririle sale de serviciu. Suma încasată în condițiile menționate ar fi fost de 1.450 lei.

Prin ordonanța procurorilor, pentru medicul Așchilean Ioan s-a dispus măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, din 15 decembrie 2022 până în 12 februarie 2023.


Facem precizarea că inculpații beneficiază de prezumția de nevinovăție.

One thought on “Procurorii cer arestarea preventivă a chirurgului Jidveianu și control judiciar pentru dr. Așchilean

  1. Bai dlor procurori, icupati va de rechini nu de peștișori.Va faceti ca faceti ceva, dar nu faceti ce trebe.Vai de voi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *