Procurorii DNA Oradea fac percheziții în Satu Mare și Bihor într-un dosar de corupție

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Oradea, unitate de parchet condusă de procurorul șef Bogdan Chiș din Zalău, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și fals, comise de către funcționari publici în cursul anului 2021, în contextul campaniei de vaccinare anti-Covid.

În cursul zilei de 16 noiembrie 2021, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 13 locații, situate pe raza județelor Bihor și Satu Mare, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție și din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Conform celor de la g4media.ro, procurorii au în vizor Vama Petea, dar și DSP. La Vama Petea s-ar fi eliberat aproximativ 2000 de certificate de vaccinare, după vaccinarea la chiuvetă, iar unii care s-ar fi bucurat de ele ar fi chiar funcționari publici. O parte din persoanele vaccinate „la chiuvetă” în Vama Petea au ajuns la spital infectate cu Covid, acolo unde au și recunoscut că se vaccinaseră la chiuvetă în vamă, acesta fiind punctul de plecare al anchetei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *