Proiect peisagistic de punere în valoare a clădirii Consiliului Județean Sălaj

🌳 Consiliul Județean Sălaj a început procesul de amenajare și întreținere a terenului aferent sediului instituției, având în derulare un proiect ce vizează o suprafață totală de aproximativ 4.200 de metri pătrați.

✅ Lucrările de amenajare se vor face pe o suprafață de 1.520 de metri pătrați și implică tăierea unor arbuști și înlocuirea lor cu 10 arbori ornamentali Catalpa, precum și instalarea de sisteme de irigat. De asemenea, vor fi executate lucrări de întreținere (curățat spații verzi, tăieri de corecție, tunderea gardului viu și a gazonului, întreținerea florilor, cosirea ierbii, aplicarea de tratamente fitosanitare și îngrășăminte, udarea plantelor etc.) pe întreaga suprafață de teren, respectiv 4.200 de metri pătrați.

📌 „Prin acest demers ne propunem, în primul rând, să punem în valoare imobilul în care funcționează Consiliul Județean Sălaj, să-i redăm importanța cuvenită. Vorbim despre o clădire de patrimoniu, construită la mijlocul secolului al XIX-lea, unica de tip cazarmă austriacă din județul Sălaj. În urmă cu aproape un deceniu, imobilul a fost reabilitat cu bani europeni, însă arbuștii plantați haotic nu au făcut decât să ascundă privirii această clădire ce poartă o încărcătură istorică aparte. Pe de altă parte, urmărim să înfrumusețăm zona din fața sediului Consiliului Județean, conștienți fiind că fiecare porțiune de spațiu verde este esențială pentru ecosistem și pentru sănătatea noastră, a tuturor”, precizează Dinu Iancu-Sălăjanu, președintele Consiliului Județean Sălaj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *