Proiectele pentru Centre Comunitare Integrate din cinci comune sălăjene au intrat în linie dreaptă

Primăriile din #Gârbou, #Crasna, #Horoatu_Crasnei, #Sărmășag și #Hida au depus dosarele la Ministerul Sănătății pentru obținerea finanțării necesare înființării centrelor comunitare integrate.

Din lista UAT-urilor preselectate, vor mai depune dosare în perioada următoare primăriile #Mirșid, #Românași, #Ileanda și #Valcău_de_Jos, iar din lista de rezervă, Primăria #Nușfalău.
Termenul inițial pentru depunerea dosarelor a fost data de 15 decembrie, însă decizia reprezentanților Ministerului Sănătății a fost aceea de a prelungi termenul până la data de 16 ianuarie.
Unitățile administrativ-teritoriale care au depus deja dosarele, cel mai probabil, vor semna contractele de finanțare până la sfârșitul lunii decembrie, așa cum a fost prevăzut inițial în calendarul PNRR – Componenta 12 – Sănătate.
Ghidul beneficiarului a fost publicat în a doua parte a lunii octombrie, linia de finanțare având un buget total de 195.601.140 lei fără TVA echivalent a 40.200.000 € fără TVA.
Proiectele depuse vor avea următoarele alocări maxime:
Rata de finanțare acordată prin PNRR este de 100% din valoarea cheltuielilor eligibile ale proiectului fără TVA. Data limită de implementare a proiectelor este luna mai 2025, iar prin acest program se alocă fonduri atât pentru construcții și renovări, cât și pentru achiziția de mobilier.
„Felicitări tuturor pentru eforturile depuse și mult succes în implementarea proiectelor! Sănătate pentru TOȚI!”, transmite subprefectul Florin Florian. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *