PSD cere creșterea salariilor profesorilor de la 1 ianuarie 2022

PSD a cerut creșterea salariilor profesorilor de la 1 ianuarie 2022 la negocierile pe Educație, pentru programul de guvernare, care au loc la această oră la Parlament cu PNL și UDMR, a declarat Natalia Intotero, deputat PSD și președinta Comisiei de Învățământ din Camera Deputaților pentru Edupedu.ro. Întrebată dacă a fost înaintat termenul de 1 ianuarie 2022 pentru această creștere, Intotero a spus că „noi ne dorim să fie 1 ianuarie”.

„Bineînțeles că am susținut astăzi (nr. – 13 noiembrie) în negocierile pe programul politic creșterea salariilor cadrelor didactice. Nu am propus un procent în acest sens, acesta urmează se decidă la nivelul specialiștilor de Finanțe, dar am susținut că este imperios necesară având în vedere că ne dorim atragerea profesioniștilor către domeniul educației și dacă nu există investiții în educație, pe lângă infrastructură, programe de perfecționare pentru cadrele didactice, foarte important și resursa umană să fie motivată”, a spus Intotero.

Reamintim că salariile profesorilor ar fi trebuit să crească cu 16% de la 1 septembrie 2020, după cum anunța Ministerul Educației într-un comunicat de presă. Instituția explica atunci faptul că de la 1 ianuarie 2020 salariile au fost majorate cu 8%, iar ultimele două tranșe de majorare până la grila prevăzută de Legea 153/2017 ar fi trebuit să intre luna viitoare. Rectificarea bugetară a amânat însă acea creștere, cu totul, până în septembrie 2021.

Citiți articolul integral pe Edupedu.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *