Pugilista Diana Tănăsescu face istorie în boxul sălăjean. S-a calificat în finală la Europene

Pugilistele române Mihaela Bădescu şi Diana Tănăsescu (din Sălaj) s-au calificat, duminică, în finalele categoriilor 48 kg, respectiv 66 kg, la Campionatele Europene de box pentru tineret de la Erevan, scrie Agerpres.

Diana Tănăsescu, care reprezintă România și județul Sălaj la Campionatul European de box pentru tineret, va disputa mâine, 3 mai, prima finală din istoria boxului sălăjean

Diana Tănăsescu este singurul sportiv cu două medalii europene.

Diana Tănăsescu este pregătită de antrenorul Adrian Popuțea, fost boxer de performanță cu rezultate notabile la nivel național și chiar pe plan internațional.

La cat. 48 kg, Mihaela Bădescu a învins-o pe Lusine Ghevorghian (Armenia) la puncte (5-0), în semifinale, şi va boxa pentru aur cu rusoaica Lia Patlai în data de 3 mai.

Campioana europeană de tineret Andra Sebe a fost învinsă în semifinalele cat. 63 kg de croata Mariela Steko (1-4).

În turneul masculin, doi reprezentanţi ai României s-au oprit în sferturile de finală după înfrângerile de duminică.

La cat. 51 kg, Daniel Mihai Irofte a fost învins la puncte de georgianul Davit Japaridze, iar Iosif Bandulă a cedat şi el la puncte (0-5) în faţa moldoveanului Artiom Tolstoi, la cat. 60 kg.

România şi-a asigurat 9 medalii la Europenele de tineret de la Istanbul. Țara noastră participă cu 23 de pugilişti la competiţie, dintre care 13 la masculin şi 10 la feminin, având a doua delegaţie ca mărime, după Rusia (25 de sportivi).

La întreceri s-au înscris 275 de pugilişti din 29 de ţări, 186 la masculin şi 89 la feminin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.