Rapid Jibou vs Sportul Șimleu – primul „derby” sălăjean din Cupa României

Încep jocurile din Cupa României – a doua competiție importantă după campionatul regulat. Miercuri, la ora 17.30, pe Stadionul “Rapid” din Jibou se vor întâlnii Rapid JibouSportul Şimleu, faza 1 a Cupei României.

Sportul Şimleu (Liga 1 III-a) este favorita partidei, însă Rapid Jibou vrea să producă surpriza încă de la debut. 

Rapid Jibou a câştigat faza judeţeană a Cupei României şi a ajuns în faza naţională unde are ocazia să îşi măsoare forţele cu o echipă de Liga a III-a. Echipa este antrenată de Florin Morar, nou venit la echipa de pe Someș și are câteva probleme în lot, ceea ce o plasează cu a doua șansă.

Viceprimarul Jiboului, Vlad Pașcalău ne-a declarat că: „Întâlnim o echipa matura cu un antrenor foarte bun fata de care eu am un mare respect. Chiar dacă oaspeții vin dintr-o liga superioară, cred că vor avea un meci greu la Jibou.”

Favorita meciului, Sportul Şimleu are și ea probleme cu lotul și nu poate conta pe Gabriel Caba şi Olimpiu Ardelean. În afară de Cătălin Pop, toţi ceilalţi cinci jucători transferaţi în această vară pot juca încă din primul meci oficial al sezonului.

Președintele echipei Sportul Șimleu, Ioan Gurzău ne-a declarat că:„Este un prim test oficial din noul sezon și vom vedea la treabă în teren noile achiziții. Sper ca noii jucători să se integreze în cadrul echipei și să avem un parcurs cât mai lung în Cupa României. Deși suntem cotați ca favoriți, în derby-urile județene valorile se echilibrează. Dau un exemplu victoriile în fața celor de la SCM Zalău din cupă și campionat, jocuri pe care le-am câștigat acasă la Șimleu. Dacian Nastai este noul antrenor al echipei noastre în care avem mare încredere. El a fost antrenorul echipei noastre în primul an de la promovarea în Divizia B (acum 11 ani). M-aș bucura să reușim să facem din nou performanță împreună.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *