Rareș Bogdan, mesaj ferm pentru PSD: „Funcția de președinte nu este negociabilă”

Rareș Bogdan, prim vicepreședintele PNL, spune că Marcel Ciolacu „convinge ca premier”. În plus, europarlamentarul a mai spus că funcția de președinte nu este negociabilă.

„Ca premier mă convinge Marcel Ciolacu. Cred că domnul din dreapta (Nicolae Ciucă – n.r) are toate datele pentru a fi președinte. Domnul Ciolacu este foarte bun ca premier. Conduce foarte bine Guvernul”, a declarat Rareș Bogdan, la Prima News.

Liderul liberal a declarat în nenumărate rânduri că Nicolae Ciucă este cel mai potrivit pentru a fi președintele României.

Rareș Bogdan vrea să propună candidatura lui Nicolae Ciucă pentru funcția de președinte al României.

„Eu îmi doresc să luăm noi, de la PNL, candidatura la președinție pentru generalul Ciucă. Liberalul a precizat că din cele 5 funcții care se vor negocia în Alianța PSD-PNL după alegeri, singura care nu este negociabilă este cea de președinte al României. Chiar dacă nu suntem regim prezidențial, pe model francez sau american, președintele României are o forță și o protecție uriașă și nu doar la nivelul politicii externe sau la nivelul faptului că are puterea de a refuza un prim-ministru sau ministru. Deci președintele României trebuie să fie extrem de echilibrată, rațională și un bun patriot. (…) Eu cred că Nicolae Ciucă e foarte bun din multe motive și este foarte echilibrat”, a declarat el, duminică seara, într-o intervenție TV.

Liberalul a spus în repetate rânduri că șeful PNL va fi președintele României 100%. ”Nu are ce face, îl obligăm”, a mai spus Rareş Bogdan.

„E un om foarte echilibrat, rațional, cu mult bun simț. Eu spun că e cel mai potrivit. Ca președinte al României, datorită echilibrului, raționalității și modului în care ține echilibru într-o coaliție cu tensiuni uriașe. Faptul că aținut această coaliție, faptul că a reușit să ne convingă că este important să ne gândim la stabilitatea României într-un context mai intempestiv, cred că e cel mai potrivit pentru a asigura echilibrul României, care are în primul rând nevoie de stabilitate”, a susținut Rareş Bogdan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *