Revista Capital: Zălăuanca Dorica Dan (Centrul NoRo) în TOP 100 manageri din România

Luna aceasta, în revista Capital, ce conține Top 100 Manageri – top în care se clasează și zălăuanca Dorica Dan (Centrul NoRo Zalău), pe lângă subiectele de actualitate din numeroase domenii economice, poți afla și cine sunt managerii de success din România și criteriile și elementele care i-au plasat pe primele locuri în cadrul topului.

Ediția aceasta a revistei Capital vă prezintă Top 100 cei mai buni Manageri din țara noastră, împărțiți în 10 categorii, de la CEO sau director de Marketing până la oameni aflați în serviciul public sau implicați în domeniul sănătății. Topul a fost realizat pe baza performanțelor din ultimul an, o perioadă complicată care persistă și în ziua de astăzi, fiind poate chiar mai complicată decât anul trecut.

Rolul managerilor în această perioadă a fost unul vital. Au fost nevoiți să își conducă echipele prin ape mai tulburi decât oricând din punct de vedere economic. Iar din această primăvară agitația s-a transformat într-o adevărată furtună.


Dorica Dan, salvarea pentur pacienții cu boli rare

Din dragoste pentru Oana, fiica ei, Dorica Dan a mutat munții din loc și a creat singurul centru cu o abordare holistică pentru îngrijirea pacienților cu boli rare din România si din centrul Europei – Centrul de Boli Rare. Acesta se numește Noro și se află la Zalău.

„Cel mai mare proiect din cariere mea va rămâne înființarea Centrului Noro la Zalău prin Programul de Cooperare Norvegiano – Român, după  modelul norvegian al Centrului pentru Boli Rare Frambu. NoRo a fost deschis în anul 2011. A fost un proiect de peste 2 milioane de euro prin care am construit și dotat centurl, am creat un grup de colaborare interdisciplinară și intersectorială pentru propunerea unui Plan Național de Boli Rare”, a declarat Dorica Dan pentru Capital. 

12-14 pacienți cu același diagnostic rar din toată țara vin pentru perioade de o săptămână la Centrul NoRo pentur terapie și instruire în managementul bolii și educație terapeutică. Aici găsesc servicii medicale (ambulatoriu de specialitate: psihiatrie pediatrică, pediatrie și genetică), evaluare psihologică și socială, abordare interdisciplinară, dar beneficiază de acces la ședințe de ergoterapie, hidorterapie, masa, kinetoterapie, terapie comportamentală, logopedie, terapie portamentală, terapie ocupațională, și senzorială și multe alte servicii prin care și foarte important modul de intruire a asistenților personali.

„Se pare că am fost inclusă recent în clasamentul Top 100 manageri din România, realizat de revista Capital. Mi-am dat seama încă o dată de adevărul din spatele cuvintelor lui Paulo Coelho: „dacă lupți pentru visul tău, într-o zi visul tău va lupta pentru tine”. Mulțumesc tuturor celor care sunt alături de noi! Sărbători binecuvântate”, a declarat Dorica Dan. 


2021 și lipsa de predictibilitate le mai aduce o nouă provocare managerilor an și anume motivarea oamenilor cu care lucrează. Nu este vorba de bani aici, ci de starea psihică. Află mai multe despre modul în care fiecare manager și-a gestionat businessul, din revista Capital Top 100 Manageri, acum la punctele de difuzare a presei și online pe www.agoramag.ro.

One thought on “Revista Capital: Zălăuanca Dorica Dan (Centrul NoRo) în TOP 100 manageri din România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *