Românii s-au enervat! Prostest în Piața Constituției din București, împotriva prețurilor la carburanți

M

Pe 30 iunie este anunţat un protest de amploare în toată ţara, iar în Piața Constituție se vor aduna peste 250.000 de români care vor scanda împotriva Guvernului.

La evenimentul creat pe Facebook şi-au anunţat participarea peste 250.000 de persoane.

„Ne adunăm din toată țara pe 30 iunie 2022 în parcarea mare din Piața Constituției din București (Casa Poporului) la ora 17:00 pentru a transmite guvernanților și politicienilor mesajul răspicat al tuturor românilor care au protestat zilele acestea la pompe împotriva prețurilor aberante.

În aceasta parcare vom stabili unde ne oprim să alimentăm de banii care ne-au mai rămas.

Punctul final al evenimentului este PIAȚA VICTORIEI, în fața Guvernului, ora 20:00!

Acest eveniment este notificat legal la Primăria Mun. București atât pentru Piața Constituției cât și pentru Piața Victoriei!”, scrie Luis Bratu de la Legitimă Apărare pe Facebook, în cadrul unui eveniment organizat și ca urmare a deciziei Guvernului de a „ajuta” românii cu 50 de bani în fața scumpirilor nejustificate ale carburanților.

Ciucă, întrebat dacă poate garanta că de vineri scade cu 50 de bani prețul la carburanți în toate benzinăriile: Sincer nu am intrat în acest detaliu

Premierul Nicolae Ciucă a fost încurcat luni de întrebarea jurnaliștilor dacă benzinăriile vor fi obligate să reducă prețul carburanților cu 50 de bani, începând de vineri, 1 iulie.

„Sincer nu am intrat în acest detaliu, dar vom analiza și vom veni cu răspuns în acest sens. Măsura se va concretiza într-o Ordonanță de urgență. Ca atare ea va trebui să fie aplicată.”, a spus premierul Ciucă.

USR cere reducerea TVA la carburanți de la 19% la 5%

O soluţie care s-a aplicat în mai multe ţări europene este scăderea TVA-ului de la 19% la 5%, susține USR amintind că este una dintre propunerile înaintate de partidul condus de Drulă.

  • ”Proiectul a fost depus de USR în Parlament încă din luna octombrie, iar măsura ar fi putut să aibă un efect de calmare a inflaţiei până acum, pentru că preţul la carburant se vede în toată economia. Pe scurt: ar fi redus până acum cheltuielile statului”, se arată în comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *