Romeo Sabou s-a întâlnit cu fostul ministru al Fondurilor Europene, Marcel Boloș

„Banii cu care Șimleul poate să facă repede tot ce nu s-a făcut până acum în oraș sunt la îndemână, doar trebuie să îi luăm și să-i punem la lucru”, spune candidatul PSD la Primăria Șimleu Silvaniei, Romeo Sabou.

Șimleu Silvaniei are o șansă uriașă să facă în timp foarte scurt tot ceea ce trebuia făcut și nu s-a făcut în oraș. Banii de la Uniunea Europeană sunt mulți, finanțează cam tot ce are nevoie Șimleul, iar noul primar trebuie doar să se facă proiecte, să i-a banii și să îi pună la lucru.

„Am întâlnit ieri la Zalău echipa Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Vest condusă de fostul ministru al Dezvoltării Marcel Boloș, împreună cu care administrațiile locale pregătesc proiectele ce vor fi finanțate cu bani europeni în sesiunea de finanțare 2021 – 2027. Practic, se caută soluțiile pentru a aduce bani pentru nevoile specifice fiecărei localități, respectând cadrul finanțării negociat cu Uniunea Europeană.

Se dau bani pentru regenerare urbană, iar Șimleul are mare nevoie de reamenajări consistente. Se finanțează mobilitatea urbană, ceea ce înseamnă că străzile pot fi refăcute temeinic, cu tot cu rețele de utilități și cu iluminat public modern, pe LED. Se finanțează până și sensuri giratorii, nu trebuie să mai stăm cu balize și cu sensuri giratorii improvizate. Se finanțează tot ce înseamnă rețea școlară pentru învățământ în condiții și la standarde europene, inclusiv laboratoare școlare moderne. Se vor da în continuare bani pentru reabilitarea blocurilor. Prin PNRR se vor da bani inclusiv pentru amenajarea de zone de agrement. Pentru tot ce ne propunem să facem în Șimleu sunt bani europeni și este o oportunitate extraordinară, pentru că din bugetul local astfel de lucruri nu se vor putea face niciodată.

Șimleuanilor le revine doar să aleagă în 27 iunie un primar pus pe fapte, în fruntea unei administrații care să întocmească repede proiectele pentru finanțare europeană. Sesiunea de depunere a proiectelor se va deschide la începutul anului viitor. Trebuie să rupem acum firul poveștii triste a rămânerii în urmă pentru Șimleu și să punem osul la treabă pentru un oraș frumos! Șimleu Silvaniei va fi în scurt timp mai mult decât a fost vreodată!”, a transmis Romeo Sabou – candidatul PSD la alegerile din 27 iunie 2021 pentru funcția de primar al orașului Șimleu Silvaniei.

(P)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.