Romeo Sabou și echipa PSD a intrat oficial în lupta pentru Primăria Șimleu Silvaniei

Vineri, 26 Aprilie, a fost ziua în care echipa PSD și-a depus oficial candidaturile pentru primar si Consiliul Local din Orașul Șimleu Silvaniei. Echipa PSD Șimleu Silvaniei este condusă de Romeo Sabou, candidat la funcția de primar, înstoțit de un grup de oameni din diverse domenii care doresc să pună umărul la dezvoltarea orașului.
🥇Am pornit în această competiție electorală cu multă ambiție și determinare să muncim fără oprire pentru dezvoltarea orașului și pentru a îndeplini tot ce ne-am propus.
Echipa noastră este formată din oameni profesioniști, dedicați comunității locale și apreciați pentru contribuția pe care o aduc în domeniul lor de expertiză.
Ne asumam, cu dedicare, aceste proiecte pentru oameni!”, a transmis Romeo Sabou, candidatul PSD la funcția de primar al Orașului Șimleu Silvaniei. 
✅ Construim un parc industrial conectat la infrastructură rutieră
Acesta va fi amplasat în apropierea drumului de legătură la Autostrada Transilvania, unde Primăria deține deja terenul cu utilitățile aferente în proximitate. Formăm ecosistemul prin amplasamente foarte bune pentru a aduce investitori pentru forța de muncă.
E o nevoie reală pentru orașul nostru să creștem numărul locurilor de muncă, astfel încât tinerii să aleagă să se întoarcă acasă după terminarea studiilor universitare. 
Pentru parteneriate de încredere, vom sprijini antreprenorii Șimleului cu tot ce putem. Astfel, vom avea sesiuni constante de lucru și informare cu experți din zona fondurilor europene pentru a atrage cât mai mulți bani europeni în orașul nostru.
Șimleuanii merită mai multe oportunități!
✅Amenajăm toate străzile, trotuarele și aleile unde cetățenii așteaptă și solicită de mult timp.
Accesul și iluminatul pe străzile, aleile și trotuarele orașului trebuie asigurat în mod echitabil în tot orașul și pe fiecare punct de circulație pietonal sau auto. Zonele rezidențiale și cele care facilitează mișcarea în oraș trebuie gândite și interconectate pentru fluidizarea traficului.
✅Extindem utilitățile publice în tot orașul.
Ajungem cu utilitățile și pe străzile unde încă nu s-a făcut nimic. Vom avea mare grijă să urmărim și să rezolvăm toate problemele canalizării care aduc Șimleuanilor mirosul urât și apăsător.
Pentru noi, calitatea lucrărilor realizate la sistemul de apă și canal nu este o opțiune, este o normalitate.
✅Ducem la bun sfârșit și în costuri reale proiectul de reabilitare al Spitalului Orășenesc Prof. Dr. Ioan Pușcaș. Nu uităm de policlinică și de medicii noștri de familie.
Avem nevoie de servicii de sănătate la standarde înalte pentru cetățeni. Spitalul trebuie să devină opțiunea numărul 1 în ceea ce privește încrederea tuturor în serviciile publice și în protejarea comunității noastre. Renovăm și policlinica, avem grijă de medicii noștri de familie și de pacienți.
✅Ridicăm standardele din școlile și grădinițele din oraș. 
Echipăm școlile și grădinițele cu mobilier și aparatură, știm că acestea au rămas mult în urmă, deși nu ar fi trebuit.
Finalizăm de construit creșa în timp și în costuri reale!
✅Construim concepte armonioase de dezvoltare urbană.
Vom realiza această documentație complexă în care vor fi stabilite regulile de urbanism pentru orășelul nostru. Vom extinde intravilanul localității, oferind cadrul necesar dezvoltării unor cartiere noi. Vor fi stabilite și direcțiile majore de dezvoltare a orașului. Prin noul PUG se vor stabili reguli clare pentru o dezvoltare durabilă, coerentă și armonioasă.
✅Digitalizăm primăria – accesibilizăm serviciile publice și ajungem mai repede la problemele cetățenilor.
Soluțiile digitale trebuie să devină o opțiune concretă în gestionarea relației dintre municipalitate și cetățeni. Astfel, vom avea un portal unic pentru cetățeni, funcțional și ușor de utilizat, populat cu informațiile necesare tuturor serviciilor publice ale municipalității. Obiectivul nostru este să scurtăm cât mai mult timpul de eliberare al documentelor absolut necesare cetățenilor.
✅Prioritizăm și găsim soluții pentru un trai decent și demn al seniorilor din comunitatea noastră. 
Este obligația noastră să contribuim activ pentru un trai calitativ și pentru servicii sociale adecvate nevoilor lor. În spațiile verzi și în parcuri, vom monta aparate de sport, bănci și mese, toate pentru a încuraja și mai mult mișcarea și socializarea.
✅Tinerii merită toate șansele să se implice în comunitate. 
Tinerii trebuie să aibă o șansă și un context să se implice în comunitate. Vom susține și propune reactivarea tuturor structurilor de reprezentare ale elevilor și tinerilor și ne propunem să construim o agendă educațională non formală pentru oraș cu ajutorul lor.
✅Construim baze sportive.
Construim o bază sportivă pe Amplasamentul Stadionului Măgurra și ne asumăm întreținerea acesteia, oferind posibilitatea cetățenilor noștri să facă mișcare.
Vom amenaja și vestiarele la cele mai înalte standarde pentru a oferi condiții cât mai bune în orice anotimp.
Ne ținem promisiunea și vom face și skate park, atât de cerut de copiii Șimleului.
Deschidem terenul de sport din Cehei către populație, amenajăm și întreținem parcurile orașului.
Continuăm să amenajăm piste și trasee de bicicletă.
Vom semnaliza, promova și reînvia și mai mult traseele turistice de pe Măgură, altădată atât de îndrăgite de Șimleuani.
Avem șansa de a locui într-un oraș care este străbătut de o apă și vom pune acest lucru în valoare! Vom amenaja malurile Crasnei util și frumos, așa cum vedem în afară țării.
✅Redăm frumusețea clădirilor istorice din orașul multicultural Șimleu Silvaniei.
Redăm frumusețea clădirilor istorice prin restaurarea și refacerea fațadelor acestora, prima pe listă fiind Casa lui Iuliu Maniu. Cetatea Bathory va fi restaurată în costuri reale și justificate, contribuind semnificativ la dezvoltarea turismului în orașul nostru. Sinagoga orașului nostru va fi pusă în valoare și mai mult prin continuarea și dezvoltarea parteneriatelor cu comunitățile evreiești. Festivalul „Bathory Fest” ne pune pe harta festivalurilor medievale importante. Fiecare ediție va fi dusă la alt nivel, vom aloca resurse importante pentru a atrage tot mai mulți turiști cu fiecare ediție în parte. Avem grijă ca Festivalul MMC Bikers Festsă devină cât mai atractiv și mai mare de la o ediție la alta, alocând și pentru acesta resurse importante.
✅Colectarea deșeurilor – un oraș verde presupune un oraș curat! 
Vom continua amenajarea punctelor de colectare a deșeurilor din cartiere și vom construi altele noi, acolo unde avem nevoie. Vom contribui activ și la educarea populației în ceea ce privește reciclarea cât mai corectă a deșeurilor.
✅Podul de fier – construim pe identitatea orașului!
Îl vom înapoia Șimleuanilor și îi vom reda valoarea, utilitatea și frumusețea care au fost lăsate să se piardă!
✅Ridicăm din temelii locuințe noi subvenționate și continuăm termoizolarea blocurilor existente.
Vom construi blocuri ANL și locuințe pentru medici, dascăli și tineri care doresc să rămână în orașul nostru, toate prin proiecte subvenționate. Continuăm organizat și structurat termoizolarea blocurilor, proiect deja început.
✅Respectăm amintirile tuturor oamenilor care au pierdut pe cineva drag.
Capela din cimitirul Horea va fi conectată la utilități și va fi amenajată conform standardelor. Accesul în cimitire, administrarea acestora cât și întreținerea vor fi prioritare pentru noi, atât în Șimleu, Cehei, cât și în Pustă. Vom construi capele noi în Șimleu Silvaniei și în Cehei, atât de necesare cetățenilor.
✅Grijă și adăpost pentru animale. 
Avem în vedere identificarea soluțiilor potrivite pentru ca animalele să își găsească un loc în orașul nostru, într-un spațiu amenajat în care ar putea beneficia de toate serviciile necesare. Vom contura împreună cu iubitorii de animale un adăpost amenajat sub modelul unei grădini zoologice mai mici. Cetățenii vor putea avea acces oricând să viziteze, să îngrijească și să hrănească aceste animale, poate chiar să adopte.
✅Construim Aquapark – valorificăm resursele naturale.
Un proiect provocator pentru orașul nostru, pe care îl vom finaliza împreună. Complexul va avea un bazin olimpic de înot, bazine interioare și exterioare cu apă termală, tobogane, mini terenuri de sport și spații de recreere.
Să începem, așadar, acest drum împreună!
Lucrurile la care visam să devină lucruri firești, simple, pentru oameni care își doresc să trăiască mai bine.
Punem Șimleu în mișcare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *