S-au deschis înscrierile pentru sesiunea a doua a programului „Bursele Europene: Jurnaliști în Dialog”

Programul se adresează ziariștilor din presa locală și regional – print, online, radio, TV -, precum și bloggerilor și freelancerilor care sunt interesați să cunoască modul în care Uniunea Europeană are un impact direct în viața comunității locale în care își desfășoară activitatea.

Proiectul are în vedere organizarea a două seminare pe teme europene, cel de-al doilea seminar urmând să aibă loc în luna octombrie, la Bistrița (29-31 octombrie)La fel ca în anii anteriori, participanții cei mai activi în cadrul seminarelor vor fi invitați să participe la o vizită la instituțiile europene cu sediul la Bruxelles.

Vom dezbate împreună temele europene ale momentului și evoluțiile politice, economice și de securitate regionale. Între temele de discuție pe care le avem în vedere se numără programul NextGenerationEU, conferința privind viitorul Europei, gestionarea fenomenului de Fake Newsraportul anual despre statul de drept și Pactul verde european (Green deal). Cum ne dorim să discutăm și temele europene de interes pentru participanții noștri, vă invităm să ne propuneți cel puțin o temă de discuție din domeniul afacerilor europene atunci când vă înscrieți pentru participare.

Pentru participarea la selecție, vă rugăm să ne trimiteți CV-ul și un articol, analiză, reportaj ori postare în care ați abordat tematica europeană, redactat și publicat în anul 2020, la adresa de email: office@freedomhouse.ro, cu copie la adresa: maria.chiribes@freedomhouse.ro, până cel târziu în data de 19 octombrie 2021.

Vă rugăm să menționați drept titlu al email-ului:
Înscriere [prenume] [numeBEJD 2021

Persoană de contact: Maria Chiribeș / Freedom House România

E-mail: maria.chiribes@freedomhouse.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.