Sălăjean de 33 de ani încătușat de polițiști și „băgat la răcoare” 24 de ore. Era băut la volan și fără permis

Doi bărbaţi, unul din judeţul Sălaj şi unul din judeţul Cluj, au fost opriţi pentru control, în cursul zilei de ieri, de către poliţişti. Unul dintre aceştia avea o alcoolemie de 1,24 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar cel de-al doilea avea permisul suspendat, a refuzat recoltarea de probe biologice, fiind reţinut.

La data de 23 martie a.c., ora 17.00, poliţiştii din cadrul Secţiei 1 Poliție Rurală Zalău, au oprit pentru control un bărbat de 33 de ani, din judeţul Sălaj, care circula cu autoturismul pe direcţia Doba – Dobrin.

Din verificările efectuate s-a stabilit faptul că şoferul avea dreptul de a conduce suspendat.

Testarea cu alcooltestul a evidenţiat o alcoolemie de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat. Şoferul a refuzat şi recoltarea de probe biologice.

În baza ordonanţei de reţinere, cel în cauză a fost reţinut de poliţişti şi încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Sălaj, iar astăzi va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău, în vederea luării unei măsuri preventive.

Poliţiştii continuă cercetările pentru infracţiunile de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată şi refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

În aceeaşi zi, la ora 19.30, pe Drumul Judeţean 108G, în localitatea Crasna, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier au depistat un bărbat de 38 de ani, din judeţul Cluj, care conducea autoturismul, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Acesta avea o alcoolemie de 1,24 mg/l alcool pur în aerul expirat.

A fost întocmit dosar penal pentru infracţiunea de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *