Salariile românilor se vor majora începând cu 1 ianuarie 2023

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat că salariile românilor s-ar putea majora de la 1 ianuarie 2023. Ceea ce ține de pensii, nu există o dată fixă, însă oficialul spune că și majorarea pensiilor este necesară în România.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a afirmat că în ultimele luni din acest an poartă discuții cu Consiliul Național Tripartit, sindicate și altele pentru a putea obține o majorare a salariului minim. Chiar dacă țara se află în plină criză, salariile românilor au nevoie de o majorare, deoarece cu scumpirile din ultima perioadă nu se mai poate face față.

”Demarăm acum, spre final de an, o discuție în Consiliul Național Tripartit, cu partenerii sociali, sindicate și patronate, pentru a identifica o soluție astfel încât de la 1 ianuarie să avem o majorare a salariului minim”, a declarat Marius Budăi.

În ceea ce privește majorarea pensiilor românilor, ministrul a menționat că nu s-a stabilit o dată pentru această măsură, însă se are în calcul deoarece este absolut necesară o mărire a pensiilor. Ministrul spune că bătrânii trăiesc în sărăcie din cauza pensiilor mizere, iar în urma scumpirilor, lucrurile s-au înrăutățit și mai mult. Budăi intenționează să renegocieze PNRR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.