Sărmășag: Primarul Dombi Attila a semnat contractul de 2,7 mil. euro pentru asfaltarea străzilor

Aflat la al patrulea mandat, primarul Dombi Attila a primit votul de încredere a cetăţenilor pentru prima dată în anul 2008 și de atunci a dezvoltat pas cu pas una dintre cele mai mari comune din Sălaj – Sărmășag
De când primarul Dombi Attila se află la conducerea Primăriei Sărmășag, în comună au ajuns foarte mulţi bani europeni și guvernamentali cu care s-au realizat zeci de proiecte de investiții în modernizarea infrastructurii pentru îmbunătățirea standardelor de viaţă a cetățenilor.

În cursul zilei de azi, 30 ianuarie 2024, primarul Comunei Sărmășag, Dombi Attila,  împreună cu ministrul Dezvoltării, Adrian-Ioan Veștea, au semnat Contractul de finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” în valoare de 13.650.639 lei (2,7 milioane euro) pentru proiectul „Modernizare străzi în localitatea Sărmășag, com. Sărmășag, judetul Salaj”. Proiectul prevede asfaltarea a 24 de străzi din localitatea Sărmășag.

Trei proiecte de investiții finanțate prin Programul Anghel Saligny

Primarul Dombi Attila a câștigat finanțare pentru trei proiecte prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny, investiții prin care va realiza extinderi de rețea de apă, extinderi de rețea de canalizare și va asfalta străzi și ulițe.

Primul proiect pe Anghel Saligny are o valoare de 1,95 milioane lei și prevede extinderea rețelei de apă cu 2,8 kilometri.

Al doilea proiec în valoare de 3,9 milioane lei este pentru extinderea rețelei de canalizare cu 4 kilometri.

Cel mai important proiect câștigat pe Anghel Saligny are o valoare de 13,6 milioane lei și este pentru asfaltarea a 24 de străzi, care vor fi modernizate și sunt cuprinse rigole carosabile, trotuare și amenajarea accesului la gospodării.

Sărmășag – campiona Sălajului la proiecte câștigate pe PNRR

La finalul anului 2022, primarul Dombi Attila a fost prezent la sediul Ministerului Dezvoltării unde a semnat în „stil maraton” nu mai puțin de 10 proiecte care au asigurată finanțarea prin PNRR (fonduri europene). În toată acestă perioadă scursă de la semnarea contractelor, Primăria Sărmășag a organizat licitațiile publice pentru a găsi contructorii care să execute lucrările.

22 de blocuri din Sărmășag vor fi reabilitate termic cu fonduri europene

Primarul Dombi Attila a semnat contractele de finanțare pentru 9 proiecte de investiții privind creșterea eficienței energetice a 22 de blocuri de locuințe, cu o valoare totală de 17.913.455 de lei (179 miliarde lei vechi).

Beneficiul acestor proiecte de reabilitare termică a blocurilor de locuințe este unul multiplu: pe lângă aspectul modern, cetățenii vor beneficia de facturi reduse la energie, clădirile vor fi conservate și ferite de intemperii și vor înfrumuseța imaginea comunei Sărmășag.

Autobuz electric și stație de încărcare electrică

Tot în cadrul vizitei la București, primarul Dombi Attila a semnat un contract de finanțare pe PNRR pentru achiziționarea unui autobuz electric și stație de încărcare a autovehiculelor electrice, investiție de care vor beneficia elevii de la Liceul Tehnologic nr. 1 Sărmășag.


Procedurile de licitație se apropie de finalizare, astfel că dacă lucrurile decurg bine execuție efecitvă lucrărilor vor începe în această primăvară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *