Scandal din cauza banilor! Elena Udrea i-a deschis un proces sălăjencei Lia Stanca

Condamnata Elena Udrea și-a asigurat niște „recreații” după ce va ajunge la Târgșor, cu ajutorul unui proces pe care l-a deschis împotriva unor partenere de afaceri chiar înainte de a fi condamnată.

Procesul a fost deschis de Elena Udrea la Tribunalul București împotriva partenerelor sale de afaceri Veronica Elena Stanca și Nadine Magda Stanca, partenere de afaceri la Băile Boghiş. Veronica Elena Stanca, pe care lumea o cunoaște drept Lia Stanca, este afacerista trimisă în judecată pentru evaziune fiscală, după ce procurorii au probat că a tras un tun de un milion de euro, cu 41 de facturi.

Elena Udrea va fi cazată la Penitenciarul Târgșor, după ce a fost condamnată definitiv în dosarul „Gala Bute” la 6 ani de închisoare cu executare. Deși mai fugise o dată din țară, pentru a fenta pușcăria, ea a fost lăsată să plece și a trecut granița în Bulgaria, însă nu a apucat să dispară definitiv. Condamnata a fost oprită înainte de a trece în Grecia și urmează să fie escortată în România.

Veronica Elena Stanca, cunoscută drept Lia Stanca, a fost acuzată că în perioada ianuarie 2011-mai 2013, în calitate de reprezentant legal al patru societăţi comerciale, a emis 41 de facturi de avans nestornate, ce nu reprezentau operaţiuni reale, către trei firme beneficiare, pe care tot ea le administra.

„Prin rechizitoriul întocmit în 31 decembrie 2020, procurorii au dispus trimiterea în judecată a inculpatei SVE pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată.(…) Din cercetările efectuate în cauză s-a stabilit că în perioada 2011-2013, în calitate de reprezentant legal al unui număr de 4 societăți, a emis 41 de facturi de avans nestornate ce nu reprezentau operațiuni reale către trei societăți beneficiare admnistrate tot de inscupltata SVE, în scopul sustragerii de la plata obligațiilor aferente bugetului de stat și cu consecința cauzării unui prejudiciu în cuantum de 4.163.667 lei, care nu a fost recuperat. După emiterea facturilor fiscale fictive, inculpata SVE a solicitat intrarea în insolvență a celor 4 societăți. În vederea recuperării prejudiciului, s-au instituit măsuri asiguratorii asupra bunurilor inculpatei până la concurența sumei de 4.163.667 lei”, explicau, anul trecut, reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *