SCANDAL în Jibou ! Un bărbat a amenințat o persoană cu cuțitul și s-a ales cu dosar penal

Un echipaj de jandarmerie a fost solicitat să intervină pentru aplanarea unei stări conflictuale între două persoane. Un bărbat de 37 de ani, pe fondul unor neînțelegeri mai vechi, a amenințat cu cuțitul pe un altul. Incidentul a avut loc vineri, 9 iulie a.c., în jurul orei 23.00, în fața unui local de pe raza orașului Jibou.

În cauză, jandarmii au întocmit acte de constatare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „Amenințare”, acte ce vor fi înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Jibou pentru continuarea cercetărilor.

Dacă sunteţi victima unei agresiuni, sau aveţi cunoştinţă despre producerea unor fapte antisociale, nu ezitaţi să vă adresaţi celei mai apropiate patrule de jandarmerie/poliție sau să apelaţi numărul unic de urgenţă  – 112.

Pentru preîntâmpinarea unor incidente nedorite, vă recomandăm următoarele:

  1. Pentru aplanarea unor conflicte să acţionaţi cu tact şi răbdare, neţinând cont de emotivitatea firească ce se instituie în aceste cazuri;
  2. Nu proferaţi înjurături şi nu încurajaţi violenţa, acestea fiind cauze care pot degenera în violenţe fizice;
  3. Nu răspundeţi cu violenţă chiar dacă sunteţi provocat;
  4. Nu încercaţi să vă rezolvaţi un conflict prin violenţă, adresaţi-vă autorităţilor competente;
  5. Evitaţi compania persoanelor irascibile, conflictuale sau violente;
  6. Dacă o persoană nervoasă aflată sub influenţa băuturilor alcoolice sau are tendinţa de agresivitate, încercaţi să nu interacţionaţi cu aceasta şi să o evitaţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *