Scandal la Șimleu! Mihai Oprea e OUT! Bob Virgil ales candidatul USR la funcția de primar

Bob Virgil a fost votat în cadrul alegerilor interne USR drept candidat la funcția de primar al Orașului Șimleu Silvaniei, deși în măsurătorile din sondaje a fost propus ca și candidat tânărul inginer Gabriel Vereșe din partea USR.

Fostul primar PNL, Septimiu Țurcaș a fost condamnat definitiv pentru fapte de corupție și a fost demis din funcția de primar al Șimleului, context în care Guvernul este obligat prin lege să organizeze noi alegeri locale.

La alegerile interne care au avut loc duminică, la USR Șimleu Silvaniei, Marius Virgil Bob a obținut 26 de voturi, în timp ce Mihai Oprea a obținut doar 23 de voturi.

„Duminică au fost alegeri la USR Șimleu și avem un candidat oficial în persoana domnului Bob Virgil. Există o contestație pe rol care urmează să fie soluționată. Spun foarte clar că alegerea candidatului a fost organizată statutar, în contextul în care după fuziune USR a absorbit Partidul PLUS. Îi urez mult succes candidatului nostru Bob Virgil și îi voi acorda toată susținerea mea”, a declarat copreședintele USR Sălaj, senatorul Cosmin Viașu. 

Marius Virgil Bob are 50 de ani și este de profesie jurist. A mai canddiat și la alegerile din septembrie tot din partea USR pentru funcția de primar. Bob Virgil a reușit totuși să ajungă consilier local.

„Am încercat să fim corecți și am chemat la ședința de joi membri din ambele Birouri Locale USR și PLUS. Atunci am stabilit data alegerilor interne și modul de votare online pentru desemnarea candidatului la funcția de primar. Duminică a avut loc alegerile în sistem online pe platforma ZOOM la care au participat membri de la USR și fostul partid PLUS care au ales dintre cei doi candidați înscriși în competiție, respectiv subsemnatul Bob Virgil și Mihai Oprea. Toți cei prezenți la momentul votului au fost de acord cu ordinea de zi, a fost prezentat modul de desfășurare a votului și nu au fost obiecții, drept pentru care a urmat votul final. Nu cred că a existat cineva dintre cei prezenți care să nu fi înțeles ce votează și cum votează. Ideea acestui vot a fost să reflecte opinia alegătorului cu privire la viitorul primar al orașului Șimleu Silvaniei. Rezultatul votului a fost în favoarea subsemnatului Bob Virgil și am obținut majoritate de voturi pentru a fi desemnat candidatul USR la funcția de primar al orașului Șimleu Silvaniei. La sfâșitul ședinței pentru alegerea candidatului, eu și Mihai ne-am felicitat reciproc, ne-am făcut declarații de prietenie și ne-a declarat susținătorii aceleiași cauze victoria și câștigarea orașului Șimleu și odată cu aceasta schimbarea paradigmei și reconcilierea locală pe principii constructive. Urmează ca Biroul Județean USR Sălaj să valideze acest vot, după care Biroul Național USR să valideze candidatura mea la alegerile din această vară pentru funcția de primar al Șimleului”, a declarat Bob Virgil. 

La alegerile din septembrie, cei de la PLUS Șimleu nu au fost de acord cu candidatul USR și au candidat separat. Rezultatele au fost atât de slabe, încât niciun candidat al formațiunii PLUS nu a reușit să intre în Cosniliul Local Șimleu Silvaniei.

Supărat probabil pentru faptul că nu a obținut voturile necesare pentru a candida, Mihai Oprea a contestat alegerile interne.

„Eu am făcut această contestație conform statului prin notificarea tuturor părților implicate prin care cerem lămuriri cu privire la anumite aspecte care din punctul nostru de vedere nu sunt statutare: nu a fost făcută o identificare clară a persoanelor care au participat la ședință, multe dintre acestea au avut camerele video oprite și careu au stat online 3 secunde, accesul persoanelor în camera de vot după ce a început procedura de vot când inițial am intrat 47, iar la final a rezultat că au votat 48 de persoane, buletine  de vot neagreate de ambele părți care conțineau 3 întrebări pentru fiecare candidat. Conform statului USR, comisia care se ocupă de organizarea alegerilor și a votului trebuie să fie imparțială și să fie notificate toate părțile implicate în procesul de votare. Cel care crează polul de vot nu are drept de vot. Și mai sunt și alte aspecte pe care le-am menționat în sesizare. Considerăm în momentul de față că la nivel intern nu putem crea astfel de situații de incertitudine având în vedere faptul că cele două partide au fuzionat și în momentul de față interesul trebuie să fie comun și acela de a trimite în competiția electorală candidatul care are cele mai mari șanse în câștigarea alegerilor care vor avea loc în Șimleu Silvaniei”, a declarat Mihai Oprea, propunerea PLUS Șimleu

Mihai Oprea – fost membru PNL Șimleu și consilier local a demisionat și s-a înscris în PLUS Șimleu. Oprea este un prosper om de afaceri fost consilier local timp de mai multe mandate, iar în timp ce făcea parte din PNL era foarte apropiat de fostul primar Septimiu Țurcaș.

„Deocamdată este prematur să ne pronunțăm asupra candidatului. Avem o contestație pe rol. Validarea sau invalidarea candidatului va fi decisă într-o ședință a Biroului Județean USR Sălaj, ședință care va avea loc zilele următoare”, a declarat Liviu Fărcaș, copreședinte USR Sălaj. 

Cine sunt candidații pentru funcția de primar al orașului Șimleu Silvaniei

Propunerea PNL Sălaj este Lazăr Cristian Mihai, 27 de ani, de profesie avocat.

Propunerea PSD Sălaj este Romeo Sabou, 33 de ani, căsătorit, de profesie economist.

Propunerea USR Sălaj este Bob Virgil, 50 de ani, de profesie jurist.

 Candidatul independent este Călin Tulbure, de profesie avocat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *