SDN Zalău a intervenit preventiv cu 4 tone de sare pe DN1F (Meseș-Ciumărna-intrare în Zalău)

Echipele de la SDN Zalău au intervenit deja pentru prima dată în acest sezon rece prin mai multe acțiuni preventive, având în vedere prognozele meteo care anunțau căderea primei zăpezi în județul Sălaj

Potrivit șefulu SDN Zalău, ing. Bican Aurel, echipele din baza de deszăpezire Meseș au intervenit ieri noapte, 29 noiembrie, pentru prima dată cu o intervenție preventivă pe DN1F între km70 – 81+100 (tronson Meseș-Ciumărna-intrare în Zalău) cu 2 tone de sare. Tot pe același traseu s-a intervenit în această dimineață între orele 5.00-6.00, împrăștiindu-se o tonă de sare, iar de la ora 9-10.00, s-a mai intervenit pe același tronson, tot preventiv cu încă o tonă de sare pentru a nu se depună zăpada.

SDN Zalău – baza Zimbor, a fost pregătită de intervenție să acționeze pe DN1F de la limita jud. Cluj până în Sânmihaiu Almașului, dar deoarece temperaturile erau pozitive, zăpada nu s-a depus și nu a mai fost nevoie de intervenție.

SDN Zalău are configurate opt baze de intervenție pe timp de iarnă (Zimbor, Ciumărna, Meseș, Bocșa, Nușfalău, Jibou, Glod, Mesteacăn), cu un stoc total de 100 tone de nisip şi 1.850 tone de sare, aceste stocuri urmând a fi completate în funcţie de necesităţi. De asemenea, actualmente sunt mobilizate în bazele menţionate 30 de utilaje, numărul lor urmând a fi suplimentat în perioada următoare.

În activitatea de deszăpezire a drumurilor naționale de pe raza județului Sălaj vor fi angrenați 30 de angajați ai SDN Zalău, dar și personalul deservent al utilajelor presatorilor de deszăpezire (conform contractului s-au închiriat 39 de utilaje).

„Suntem pregătiți cu utilaje și materiale antiderapante pentru intervențiile specifice sezonului rece. Urmărim zilnic prognozele meteo și ne organizăm corespunzător pentru fiecare intervenție. Asigur cetățenii că echipele noastre vor interveni prompt pentru a asigura circulația corespunzătoare pe drumurile naționale”, a declarat ing. Bican Aurel, șeful secției SDN Zalău.

One thought on “SDN Zalău a intervenit preventiv cu 4 tone de sare pe DN1F (Meseș-Ciumărna-intrare în Zalău)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *