Se lucrează la modernizarea infrastructurii rutiere în comuna Năpradea

Primăria Comunei Năpradea condusă de primarul Vasile Fodor pune mare accent pe modernizarea infrastructurii rutiere, astfel că în această perioadă se lucrează la un proiect important comună.

Proiectul aflat în execuție este pentru asfaltarea străzilor din satele Someș-Guruslău și Traniș. Finanțarea este câștigată prin Programul “Anghel Saligny”. Este cel mai important proiect din acest mandat, spune primarul Vasile Fodor.

Lucrările au început în luna februarie şi şantierele avansează vizibil. În prezent, proiectul a ajuns la aproximativ 50 la sută.

Valoarea proiectului este de 7 milioane de lei din care 5,2 milioane lei finanţare de la Guvernul României, restul fiind suportat din bugetul local.

“Nemulţumirea mea este că nu ne-au finanţat întreg proiectul pe care l-am depus, ci doar jumătate din cât am fi dorit să modernizăm. Asta este. Am acceptat şi am adaptat proiectul după banii pe care i-am avut. Am păstrat asfalt pe toţi cei 5,3 km, renunţând la o parte din lucrările legate de şanţuri betonate şi accese la proprietăţi”, spune primarul Vasile Fodor.

Primarul Vasile Fodor a mai câștigat o finanțare de 4 milioane de lei pe Anghel Saligny pentru modernizarea străzii Văii şi la construirea podului de la Cheud. Proiectul se află în execuție, iar constructorul a ajuns la un stadiu de 15% din total lucrări executate.

Tot legat de infrastructură rutieră, Primăria Năpradea în parteneriat cu Consiliul Județean Sălaj vor construi un pod nou peste râul Someș.

Compania de Apă Zalău a demarat licitația pentru extinderea rețelei de apă în localitatea Vădurele, iar după ce se introduce apa, toate străzile vor fi asfaltate (2 km) grație unui proiect câștigat pe Anghel Saligny.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *