Se redeschid șantierele pe drumurile județene

🚧 Vremea prielnică din ultima perioadă dă posibilitatea reluării lucrărilor pe drumurile județene. Primul șantier redeschis este cel de pe DJ 109R: DN 1G (Chendrea) – Gălpâia – Romita (DJ 108A), unde se reabilitează și se modernizează un tronson de 8,6 kilometri.

🚦 În prezent, constructorul execută lucrări de consolidare a drumului în zona cu alunecări și cedări ale carosabilului și terasamentului, precum și lucrări de decapare a asfaltului pe un sector de circa 5,5 kilometri.

📌 „În funcție de condițiile meteo și de temperaturile exterioare, în perioada următoare vom dispune reluarea lucrărilor și pe alte drumuri județene unde șantierele au fost închise în sezonul rece. Ne vom asigura că antreprenorii se vor mobiliza și vor lucra într-un ritm susținut, astfel încât să fie respectate graficele de execuție asumate. De asemenea, avem în plan inițierea de noi șantiere, pentru a continua investițiile în reabilitarea și modernizarea infrastructurii rutiere a județului, care să permită sălăjenilor să circule în condiții de siguranță și confort pe cât mai mulți kilometri de drum județean”, a precizat Dinu Iancu-Sălăjanu, președintele Consiliului Județean Sălaj.

🦺 Finanțată din bugetul propriu al județului, investiția de pe DJ 109R are o valoare totală de 38,8 milioane de lei și prevede reabilitarea și modernizarea a 8,6 kilometri de carosabil, 1 kilometru de trotuare și a unui pod, reabilitarea sau înlocuirea a 24 de podețe, realizarea de ziduri de sprijin pe 3,2 kilometri, amenajarea a două stații de transport public, montarea de parapete metalice de siguranță și elemente de semnalizare rutieră. Durata de execuție a lucrărilor este de 18 luni de la emiterea Ordinului de începere a lucrărilor, respectiv din 1 noiembrie 2021.

One thought on “Se redeschid șantierele pe drumurile județene

  1. E OK CA INCEP LUCRARILE ,DAR PE DJ 191 C LUCRAREA FACUTA IN BATAIE DE JOC DE CATRE FIRMA SAGEATA BIHOR CAND O SA SE REIA LUCRARILE ? DE CURIOZITATE OARE NU SE DUCE NICI UN REPORTER PE ACCEA LUCRARE SA VADA IN CE STADIU E ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *