Secretarul de stat Bogdan Ilea a participat la reuniunea Consiliului JAI

Ministra Justiției, Alina Gorghiu, participă, în data de 4 decembrie a.c., la reuniunea Consiliului Justiție și Afaceri Interne (JAI), desfășurată la Bruxelles, Regatul Belgiei.

Din delegația Ministerului Justiției a făcut parte și secretarul de stat av. Bogdan Ilea.

Un subiect important abordat în cadrul reuniunii a fost dezbaterea propunerii de modificare a Directivei 2012/29/UE de stabilire a unor norme minime privind drepturile, sprijinirea și protecția victimelor criminalității și de înlocuire a Deciziei-cadru 2001/220/JAI a Consiliului.

Unul dintre obiective este de a facilita accesul victimelor la despăgubiri/compensații. Propunerea prevede un set de măsuri pentru victime și pentru victimele minore.

În intervenția sa, ministra justiției a evidențiat: „E un lucru bun că discutăm despre toate mijloacele de a-i face să se simtă în siguranță peste tot în UE. Trebuie să acționăm cât mai repede și este bine că există această preocupare la nivelul UE. În România, există, la nivelul instanțelor, camere de audiere a minorilor. Avem astfel de spații în multe județe, precum Arad, Dâmbovița, Timiș, Gorj, Mureș și Bihor etc. și mai sunt multe în curs de amenajare. ”


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *