Secretarul de stat Bogdan Ilea a prezetat cel mai amplu proiect – Cartierul Justiției

În cadrul Comisiei Juridice a PNL Bucuresti, la invitația doamnei Daniela Chiriac, secretarul de stat din cadrul Ministerului Justiției, av. Bogdan Ilea a făcut o prezentare a celui mai amplu proiect de infrastructură destinat instituțiilor din domeniul justiției.
Acesta ar urma să gazduiască sediile a peste 23 de instituții din acest domeniu la care se adaugă patru instituții specifice organizării profesiei avocaților:
– Ministerul Justitiei si Ministerul Public
– Consiliul Superiror al Magistraturii
– Inspectia Judiciara
– Institutul National al Magistraturii
– Scoala Naționala de Grefieri
– Directia Nationala Anticoruptie
– Curtea de Apel București si Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București
– Tribunalul București si Parchetul de pe lângă Tribunalul București
– Judecatoriile celor 6 sectoare si Parchetele de pe langa Judecatoriile de sector
– Uniunea Națională a Barourilor din România; Casa de asigurări avocaților; Baroul București; Institutul Național de Pregătire și perfecționarea avocaților.
⚖ Efectele pozitive principale ale acestui proiect major desfășurat de Ministerul Justitiei vor consta în facilitarea accesului la justiție și reducerea timpului de lucru al autorităților judiciare.
♻Totodată, optimizarea costurilor de transport ale avocaților și justițiabililor conduc la reducerea poluării și amprentei de carbon prin diminuarea traficului motorizat între aceste instituții si asigurarea unor costuri de management integrat implicit redus în tot ceea ce presupune administrarea justiției.
🏛Din perspectiva urbanistică, zona cunoscută sub denumirea de “esplanada” va fi revitalizata si transformată dintr-o zonă care în prezent este abandonată și de gradată, într-un pol de dezvoltare urbană Într-o zonă reprezentativă a capitalei.
„Toate demersurile pentru acest proiect au fost începute în 2013, împreună cu soluția propusă în parterneriat cu studenții Facultății de Arhitectură Ion Mincu și sunt preconizate a fi finalizate prin edificarea construcțiilor până în 2030 prin finanțarea de către Banca Mondială”, transmite secretarul de stat av. Bogdan Ilea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *