Secretarul de Stat Bogdan Ilea, alături de ministrul Justiției, în vizită oficială în Maramureș

Secretarul de stat Bogdan Ilea a însoțit-o pe ministrul Justiției, Alina Gorghiu, la Baia Mare, împreună cu care a efectuat o vizită la autoritățile judiciare din Maramureș.
Reprezentații Ministerului Justiției au fost însoțiți de președintele CSM – jud. Daniel Grădinaru și senatorul Cristian Tagârlaș Niculescu, împreună cu care au stabilit întâlniri de lucru cu judecătorii și procurorii instanțelor și parchetelor din Maramureș.
În cadrul acestor întâlniri, secretarul de stat Bogdan Ilea a dialogat deschis și fără ocolisuri despre proiecte, preocupări și obstacolele întâmpinate în activitate.
„Am avut întâlniri și cu avocații din Maramureș, precum și cu decanii Barourilor Satu Mare și Bistrița Năsăud, Vlad Baculescu și Alin Moruțan. Am ascultat preocupările acestora și i-am asigurat de continuitatea dialogului instituțional MJ-UNBR, astfel încât mesajele avocaților să fie receptate corect și să găsim soluții împreună.
Conștientizăm problemele sistemului judiciar, iar principala noastră preocupare trebuie să fie asigurarea eficienței și accesibilității acestuia pentru justițiabili. În încheierea delegației, am efectuat o vizită de lucru la Penitenciarul Baia Mare, unde se implementează un proiect amplu, finanțat prin Mecanismul Financiar Norvegian-Correctional, pentru construirea unui pavilion de 420 de locuri de cazare pentru deținuți.
Demonstrăm astfel că statul român își respectă obligațiile asumate prin Memorandumul Rezmives, asigurând condiții decente în penitenciare pentru cei care se sustrag executării pedepselor în țară. Faptul că statele europene trimit fugari în România este o dovadă a eficienței eforturilor noastre”, transmite secretarul de stat Bogdan Ilea. 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *