Secretarul de stat Bogdan Ilea prezent la deschiderea evenimentului “Certification Course” derulat în cadrul proiectului R4JUST

M

Secretarul de stat Bogdan Ilea a răspuns invitației Administrației Naționale a Penitenciarelor de a adresa un mesaj în deschiderea evenimentului “Certification Course” derulat în cadrul proiectului R4JUST, dedicat pregătirii specialiștilor din sistemul penitenciar și de probațiune, în scopul abordării provocărilor legate de fenomenul radicalizării și a extremismului violent în mediul penitenciar.

„Având în vedere provocările generate de contextul internațional tot mai dinamic, am subliniat împrejurarea că România este obligată să se adapteze condițiilor actuale și este necesar să dezvolte strategii și linii de colaborare interstatală cu scopul de a asigura un flux constant în schimbul de informații și de bune practici în privința radicalizării și a extremismului violent în mediul penitenciar.

Fenomenul radicalizării și extremismului violent poate reprezenta un risc inclusiv pentru siguranța națională.

Din această perspectivă este de bun augur inițiativa pregătirii specialiștilor din rândul polițiștilor de penitenciare și consilierilor de probațiune pentru a răspunde provocărilor, chiar dacă acestea nu au o intensitate și un flux foarte mare la acest moment. Apariția acestui fenomen nu este o chestiune despre „dacă” ci despre „când”!

În acest context instituțiile statului împreună cu alți factori decidenți au obligația de a preveni, de a monitoriza și de a interveni ori de câte ori este necesar”, transmite secretarul de stat Bogdan Ilea.

Proiectul R4JUST este un model de parteneriat a cărui misiune constă în a investi în specializarea profesioniștilor din domeniul justiției pentru a răspunde provocărilor din acest registru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *