Secretarul de stat la Justiție, Bogdan Ilea, prezent la Adunarea Generală a SNPP

Secretarul de stat în Ministerul Justiției, avocatul Bogdan Ilean, a participat azi, 14 ianuarie, la Adunarea Generală a Sindicatului Național al Polițiștilor de Penitenciare unde a transmis mesajul Ministerului și al ministrului justiției, domnul Cătălin Predoiu.
Potrivit scretarului de stat, anul 2022 a adus un mare progres în imbunătățirea comunicării cu organizațiile sindicale prin asigurarea unui dialog permanet cu acestea în linia și pentru scopul asigurării unui răspuns clar și coerent la nevoile sistemului.
„În intâlnirile pe care le-am avut, am transmis în permanență reprezentanților dumneavoastra preocuparea Ministerului Justiției, pentru asigurarea unui tratament similar polițiștilor de penitenciare cu ceilalți reprezentanți ai familiei ocupaționale din care faceti parte”, spune secretarul de stat, Bogdan Ilea. 
Din perspectiva Ministerul justiției asigurarea locurilor de cazare și creșterea condițiilor locurilor de deținere sunt la fel de importante precum asigurarea condițiilor de muncă pentru polițiștii de penitenciare, bugetul aprobat prin Legea 368/ 2022 privind bugetul de stat pentru anul 2023 este în sumă de 1.685.260 mii lei fiind cu 10.984 mii lei MAI MARE față de bugetul final al anului 2022 și cu 186.833 mii lei MAI MARE decât bugetul inițial aprobat prin legea bugetului pe 2022.
„Anul 2023 trebuie să fie și anul în care sa vor face pasi definitorii in construirea celor două penitenciare noi respectiv Berceni-Prahova și Unguriu-Buzău, fiind primele penitenciare edificate dupa 1990. Le transmit colegilor din A.N.P. in continuare toata sutinerea mea in activitatea pe care o desfășoară și îi asigur in continuare de deschiderea la dialog pe care am arătat-o in ultimul an”, transmite secretarul de stat, Bogdan Ilea. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *