Șeful ANAF a demisionat, iar șeful Agenției Naționale a Vămilor a fost demis de premier

Lucian Heiuș și-a anunțat luni seară demisia din funcția de președinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală.

Marți, el a declarat, pentru Libertatea, că, din iunie, va prelua funcția de consilier superior la asistență contribuabili, în Timișoara.

”Acolo este postul meu, normal că mă duc acolo. Aștept să se publice în Monitor decizia, fac predarea și plec la Timișoara. Pe 6 iunie sunt acolo”, a anunțat Heiuș.

În postarea de pe Facebook în care și-a anunțat demisia, fostul șef al ANAF nu a dat detalii despre motivul deciziei sale.

Surse apropiate lui au precizat pentru Libertatea că premierul Nicolae Ciucă ar fi fost nemulțumit de colectarea redusă la bugetul de stat.

”Au fost câteva discuții între Heiuș și premierul Ciucă. PSD se pregătea să dea vina pe ANAF pentru că nu s-au reușit încasările scontate la buget, așa că Heiuș a ales să demisioneze. Și, oricum, ce să spună PSD, că a greșit Câciu, ministrul lor de Finanțe, bugetul?! Așa că Heiuș s-a dus la Ciucă și premierul i-a spus că el știe că nu la ANAF este problema, dar că poate este mai bine ca Heiuș să demisioneze, ca să protejeze și partidul (n.red. – PNL)”, au declarat sursele respective apropiate de fostul șef ANAF.

Lucian Heiuş, deputat PNL, a fost numit la conducerea ANAF în mai 2022.

Marți, premierul Nicolae Ciucă a anunțat că l-a demis pe șeful Autorității Naționale a Vămilor, Bogdan Mihei, instalat în funcție de PSD. Șeful guvernului a precizat că ”avem nevoie de un sistem de colectare mai eficient, prin care bugetul să aibă resursele necesare politicilor publice așteptate de cetățeni.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *