Șeful DNA, Crin Bologa, vizită de două zile în SUA, la Washington D.C.

În fiecare an, la data de 9 decembrie se celebrează Ziua Internațională Anticorupție, decizie luată prin Convenția Organizației Națiunilor Unite împotriva Corupției, document ratificat și de România.

Cu acest prilej, procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție, Crin Nicu Bologa se află la Washington D.C., pentru o vizită de două zile, la inițiativa Ambasadei României în SUA. Acesta participă la un eveniment focalizat asupra eforturilor și experienței României în organizarea luptei împotriva corupției și consolidării statului de drept și a avut întâlniri cu oficiali americani din cadrul Departamentului de Justiție al SUA, respectiv domnul Kenneth A. Polite, Jr. – asistent al Procurorului General și cel care conduce Divizia penală din cadrul Departamentului de Justiție și domnul Bruce Schwartz – adjunct al asistentului Procurorului General și consilier pentru relații internaționale cu atribuții în combaterea corupției transfrontaliere.
În cursul acestei zile, procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție Crin Nicu Bologa urmează să se întâlnească și cu reprezentanți ai Departamentului de Stat, precum și cu alți profesioniști din mediile guvernamentale, de expertiză și de analiză americane, specializate în domeniul anticorupție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *