Șeful interimar de la mascați din cadrul IPJ Sălaj, Ardelean Teodor, declarat INAPT psihologic

Odată cu concursul pentru funcția de șef Serviciu pentru Acțiuni Speciale din cadrul IPJ Sălaj, află cu stupoare că unul dintre profesioniștii din poliție este INAPT psihologic.

Zilele acestea pe site-ul IPJ Sălaj au fost publicate rezulatele de la testarea psihologică la concursul pentru conducerea Serviciului pentru Acțiuni Speciale, concurs la care s-au înscris patru polițiști.

Trei dintre candidați au fost declarați admiși la testarea psihologică, iar unul a fost declarat INAPT PSIHOLOGIC.

Este vorba de comisarul șef de poliție Ardelean Teodor, cel care conduce de un an de zile interimar acest serviciu a picat testarea și a fost declarat INAPT PSIHOLOGIC.

Ardelean Teodor are posibilitatea de a contestat rezultatul, iar sursele Monitorul de Sălaj spun că acesta a și depus contestație, fapt pentru care concursul a fost amânat până la soluționarea contestației.

De amintit că Ardelea Teodor este un ofițer de carieră care a condus ani buni Secția de Poliție Rurală nr. 6 Crasna – funcție pe care o ocupă cu concurs.

Testarea psihologică este un examen cu o dificultate medie și atunci ne întrebăm cum a fost posibil numirea unui asemenea polițist care a fost declarat inapt psihologic, testare făcută de Centrul de Psihosociologie al Ministerului Afacerilor Interne, instituție cu mare credibilitate în domeniu.

Funcția de șef al SAS (mascaților) necesită hotărâre, decizie de moment, de multe ori lucrătorii fiind puși în situații critice care posibil să vizeze viața și integritatea corporală a persoanelor.

Așa ceva nu s-a mai întâmplat în ultimii zece ani în cadrul IPJ Sălaj și este rușinos, atât pentru ofițer, cât și pentru conducerea care l-a numit interimar în funcție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *