Șeful Postului de Poliție Boghiș, cercetat de procurorii, după incidentul de la Profi Nușfalău

La solicitarea Ziarului Monitorul de Sălaj, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, au transmit faptul că aseară, după postarea imaginilor pe rețelele de socialziare, s-au sesizat din oficiu și au deschis un dosar penal în care instrumentează fapta de purtare abuzivă.

Vizat de ancheta penală este șeful Postului de Poliție Boghiș, agent șef principal Surducan Călin Cristian, polițistul care apare în video cum îl lovește cu piciorul pe omul străzii care era căzut pe jos in fața magazinului Profi din Nușfalău.

Potrivit surselor noastre din IPJ Sălaj, Surducan Călin a fost demis de la conducerea Poliției Boghiș și detașat la Poliția Orașului Șimleu pe postul de portar.

În paralel șeful Poliției Sălăjene, inspectorul șef Stupar Marius a demarat deja cercetarea disciplinară a ambilor polițiști din echipajul prezent la eveniment.

Potrivit surselor Monitorul de Sălaj, procurorii au identificat deja victima, care a fost transportată la Medicina Legală, după care a fost audiată cu privire la evenimentul petrecut sâmbătă seara în fața magazinului Profi din Nușfalău.

Urmează să fie audiați de procurori și cei doi polițiști – șeful de Post din Boghiș, Surducan Călin și colegul său.

Dacă vor fi găsiți vinovați, cei doi polițiști riscă o condamnare de maxim 6 luni de închisoare sau amendă. Însă pe cale administrativă, la finalizarea cercetării disciplinare, ambii polițiști pot fi revocați din funcție și dați afară din Poliție.

Reamintim că sâmbătă seara, un polițist a lovit cu piciorul și a înjurat un bărbat căzut la pământ în fața trecătorilor, tocmai în parcarea magazinului Profi din Nușfalău. Imediat după apariția imaginilor pe Facebook, șeful IPJ Sălaj, Stupar Marius a declarat că nu tolerează astfel de situații și va aplica cele mai dure sancțiuni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *