Senatoarea Irina Kovacs a participat la Conferința parlamentară „Provocări globale și amenințări în contextul pandemiei de COVID-19: Terorismul și extremismul violent”

Senatoarea Irina-Elisabeta Kovacs (UDMR Sălaj) membră a Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Mediteranei, a participat online, joi, 15 aprilie 2021, la Conferința parlamentară „Provocări globale și amenințări în contextul pandemiei de COVID-19: Terorismul și extremismul violent”.

Evenimentul, co-organizat de Adunarea Parlamentară a Mediteranei (APM), Adunarea Parlamentară a OSCE (APOSCE), Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), Biroul Naţiunilor Unite pentru Combaterea Terorismului şi Adunarea Interparlamentară a Comunităţii Statelor Independente, se înscrie în seria de evenimente privind combaterea terorismului și extremismului violent, organizate în 2017 şi 2019, în parteneriat cu organizaţiile amintite. Printre participanți s-au numărat parlamentari din statele membre ale adunărilor parlamentare organizatoare, reprezentanți ai Națiunilor Unite, Uniunii Europene și OSCE, oficiali din SUA și Federația Rusă, precum și membri ai corpului diplomatic.

Principalele subiecte abordate în cadrul celor patru sesiuni de dezbateri au vizat cadrul juridic de cooperare internaţională în eforturile pentru prevenirea şi combaterea terorismului şi extremismului violent; promovarea şi protejarea drepturilor victimelor actelor teroriste şi răspunsul la nevoile acestora; evaluarea ameninţării terorismului şi a măsurilor de combatere a extremismului violent; democraţiile în faţa pandemiei de COVID-19.

Participanții au evidențiat importanța dimensiunii parlamentare a eforturilor de combatere a terorismului și au subliniat necesitatea unei colaborări internaționale eficiente.

În intervenția sa, senatoarea Irina-Elisabeta Kovacs a prezentat poziția României și cadrul legislativ și instituțional pentru prevenirea și combaterea terorismului, subliniind impactul crizei sanitare mondiale asupra rețelelor de socializare și a exploatării acestora de către grupări teroriste. Irina-Elisabeta Kovacs a militat pentru o implicare responsabilă a parlamentelor naționale în adaptarea politicilor de educație publică și de reglementare a mediului digital, măsuri esențiale pentru promovarea toleranței și transparenței, și pentru prevenirea știrilor false și a radicalizării.

One thought on “Senatoarea Irina Kovacs a participat la Conferința parlamentară „Provocări globale și amenințări în contextul pandemiei de COVID-19: Terorismul și extremismul violent”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *