Senator USR, Cosmin Viașu: „Senatul a aprobat două inițiative propuse de USR”

Săptămâna trecută Senatul a aprobat două inițiative legislative propuse de USR.
✅Prima propune egalizarea TVA-ului pentru cărți la 5%.
Inițiativa legislativă, inițiată de deputatul Cătălin Teniță, este necesară deoarece asistăm la o tranziție digitală rapidă în întreaga lume. În special tinerii sunt mai obișnuiți să citească mai mult de pe telefon sau tabletă. După votul final de la Camera Deputaților, în România cărțile digitale vor deveni mai accesibile tuturor românilor.
✅ A doua, aprobată de Senat este inițiativa legislativă a USR prin care activitatea desfășurată de Persoanele Fizice Autorizate constituie vechime în muncă și în specialitate. Am lucrat mult la îmbunătățirea acestei legi în Comisia de muncă și mă bucur că a fost adoptată.
⏭️ Urmează votul final de la Camera Deputaților. Proiectul, inițiat de senatorul Andrei Postică și deputatul Beniamin Todosiu, este unul de pe urma căruia toată lumea va avea de câștigat: pe de o parte, oamenii întreprinzători sunt atrași să-și deschidă PFA-uri și să beneficieze de vechime în muncă.
De asemenea, câștigă și statul, care va putea atrage persoane cu competențe, care au lucrat ca privați (prin PFA) în sistemul public – o condiție fundamentală pentru a face angajări în sistemul public este vechimea în muncă și specialitate.
Senatorul USR Sălaj, Cosmin Cristian Viașu, consideră că este în interesul statului să ușureze accesul experților din privat în sectorul public, pentru a aduce competențe și expertiză acolo unde are nevoie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *