Senatorul Cristian Lungu (PMP) despre situația COVID: „Până la Crăciun, ne vom întoarce la normalitate”

Senatorul PMP Sălaj, Cristian Lungu, salută decizia ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, pentru aprobarea OUG potrivit căreia persoanele infectate cu coronavirus, dar care au forme medii și ușoare, precum și cele infectate, dar asimptomatice, să fie tratate acasă, sub supravegherea medicilor de familie.
Vasile Cristian Lugu și-a depus oficial candidatura pentru un nou mandat de parlamentar. Este senator din anul 2016 ales în Circumscripția nr. 33 Sălaj și este președintele PMP Sălaj și PMP Cluj.
„Vă amintiți că în urmă cu trei luni de zile nu am votat forma finală a Legii carantinării şi izolării obligatorii care a venit la vot în Senat.
În contextul epidemiei cauzate de coronavirusul provenit din China izolarea obligatorie, unii ar spune arestul, în spital este de dorit doar dacă reprezintă ultima soluție și se recurge la ea după epuizarea oricărei alte căi de rezolvare a problemei sanitare.
M-am opus atunci Legii carantinării şi izolării obligatorii pentru că România este singurul stat din Uniunea Europeană care a internat obligatoriu atât pe perioada stării de urgenţă cât şi pe perioada stării de alertă toate persoanele infectate, chiar dacă nu au prezentat simptome.
Azi, ministrul Sănătății, după trei luni de zile, îmi dă dreptate aprobând o ordonanţă de urgenţă potrivit căreia persoanele infectate cu coronavirus, dar care au forme medii și ușoare, precum și cele infectate, dar asimptomatice, să fie tratate acasă, sub supravegherea medicilor de familie.
Mă bucură acest lucru și îmi dă încredere că în câteva luni blocarea economiei românești se va termina. Spun asta pentru că, tot în această perioadă, afirm public că Suedia, țara care s-a opus regimului de frică instaurat prin pandemia cauzată de virusul chinezesc SARS-CoV-2, are printre cele mai scăzute rate ale mortalității, 0.3 la 100.000, raportat la 14 zile, cu mult sub numărul de decese al României. Suedia nu și-a îngenuncheat populația, nu a distrus industria HoReCa și nici nu și-a încătușat cetățenii în stări de alertă prelungite la nesfârșit.
Sunt convins că, undeva după câștigarea de către Trump a unui nou mandat și până la Crăciun, ne vom întoarce la normalitate, iar martorilor lui COVID-19, Rafila și Cercel, li se va lua „jucăria” pe care o folosesc să mențină starea de frică în populație”, a transmis pe Facebook, senatorul PMP Cristian Lungu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *