USR condiționează intrarea la guvernare cu PNL: ”Ludovic Orban a picat grav acest test”

USR condiționează intrarea la guvernare cu PNL de numirea unui premier onest și loial. Cătălin Drulă: ”Ludovic Orban a picat grav acest test”.

Cătălin Drulă, vicepreședinte USR și liderul deputaților USR, a anunțat miercuri pe Facebook că una dintre condițiile intrării la guvernare alături de PNL e un premier onest și loial, adăugând că Ludovic Orban a picat acest test prin declarațiile legate de votul pentru Florin Iordache.
”Ne întreabă multă lume cum vom colabora cu PNL la guvernare. Este simplu. Dacă vor majoritate cu USR, și nu cred că-și mai permit să-și bată joc de români cu încă un USL, sunt câteva condiții. Una dintre ele este retragerea din prim-plan a unor iordachi ca Florin Roman. O altă condiție este că trebuie să lucrăm cu un premier care trece testul onestității și loialității. Nu în fața noastră, ci în fața alegătorilor. Astăzi Ludovic Orban, prin minciunile la adresa USR, a picat grav acest test. Nu o să acceptăm să fim un CDR 2.0”, a scris Cătălin Drulă pe Facebook.
E pentru prima oară când un lider USR condiționează intrarea la guvernare de nominalizarea altui premier liberal decât Ludovic Orban. Orban este desemnat oficial de PNL drept candidat pentru funcția de premier după alegerile parlamentare din 6 decembrie.
Orban și-a atras azi furia USR după ce a declarat că deputații USR ar fi votat pentru alegerea lui Florin Iordache ca președinte al Consiliului Legislativ.
Liderii USR l-au acuzat la unison pe Orban de minciună.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *