Senatorul PMP Sălaj, Cristian Lungu, sfat pentru cei care nu doresc să se vaccineze anti COVID

Un sfat pentru cei care nu doresc să se vaccineze cu un vaccin experimental anti COVID-19: „IMUNIZAREA PASIVĂ A POPULAȚIEI”

Până la apariția vaccinului anti COVID 19, imunizarea populației s-ar putea face pasiv, prin două metode. Nu, nu ne referim la imunizarea în masă în care selecția naturală își spune cuvântul, iar cei mai tari supraviețuiesc, restul pier! Și nu mă refer nici la imunizarea activă care se face prin administrarea de vaccinuri antiCOVID19.

Este vorba de imunizarea PASIVĂ care se poate face prin administrarea de plasmă convalescentă de la pacienții care au fost bolnavi, s-au vindecat și au sintetizat în corpul lor anticorpi anti SARS-COV2. Donarea de sânge/ plasmă de la acești pacienți reprezentă în acest moment o șansă în plus pentru bolnavii cu tare asociate și care prezintă risc letal la infecția cu SARS-Cov2.
O altă variantă de imunizare pasivă o reprezintă anticorpii specifici monoclonali.
CE SUNT ANTICORPII MONOCLONALI?
Vă amintiți probabil de acel cocktail miraculos de anticorpi care l-a pus “pe picioare” pe Președintele Trump în două zile?
Aceștia sunt niște proteine (imunoglobuline) care sunt obținute prin clonarea unui anticorp (de origine umană sau animală) selecționat prin inginerie genetică și identificat ca fiind cel mai bun, cel mai puternic, cel mai eficient în lupta împotriva unei boli. Anticorpii monoclonali se pot utiliza în lupta contra cancerului dar și împotriva unor boli infecțioase de tipul hepatitei C sau inflamatorii ca astmul bronșic sau boala Crohn. Există studii care evaluează eficiența anticorpilor monoclonali împotrivă HIV și Ebola.
CÂND AR PUTEA FI DISPONIBILI PE PIAȚĂ ANTICORPII MONOCLONALI ANTI SARS-COV2?
Este de la sine înțeles că pandemia actuală a mobilizat cercetătorii de pretutindeni. Există studii ample în plină desfașurare și pentru sintetizarea de anticorpi monoclonali eficienți în lupta cu SARS-Cov2. Deja sunt două companii de renume care au anunțat că au descoperit anticorpi monoclonali care ar inactiva eficient SARS-Cov2. Una dintre acestea este Regeneron Pharmaceuticals, iar preparatul se numește REGN-COV-2. Acesta este de fapt o combinație de doi anticorpi monoclonali, REGN10933 și REGN10987, care blochează virusul prin blocarea capacitații sale de a infecta celulele umane.
Compania americană Regeneron Pharmaceuticals a derulat multiple studiu, și în acest moment le derulează pe ultimele, pe cohorte de 2000 de voluntari din US dar și din UK. Rezultatele studiilor finalizate deja sunt încurajatoare, în toate situațiile REGN-COV-2 arătându-și eficacitatea.
Acesta este probabil “medicamentul” antiCOVID 19 cel mai aproape de a primi aprobările “Food and Drug Administration” și de a fi disponibil în practica medicală de pretutindeni, într-un interval de timp scurt cuprins între 2-5 luni!
Și NU! Nu e vaccin! Este un ser cu anticorpi împotriva Sars-cov 2 care neutralizează virusul existent în corp, la momentul injectării producând o imunitate pasivă de doar câteva zile, posibil 1-2 săptămâni.

Sursa : Facebook Vasile Cristian Lungu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *