Senatorul USR+, Cosmin Viașu a votat ridicarea imunității parlamentare: „Nimeni nu este mai presus de lege”

Plenul Senatului a încuviințat miercuri cererea DNA de urmărire penală a fostului ministru al Sănătății Florian Bodog, actual senator PSD, în condițiile în care solicitarea Direcției Naționale Anticorupție a fost respinsă, luni, în comisia juridică.

La începutul şedinţei, şi-au anunţat prezenţa 88 de senatori. Senatorii PNL, USR PLUS şi PSD au anunţat că vor vota în favoarea solicitării DNA.

„Am considerat întotdeauna că nimeni nu este mai presus de lege, pentru că acesta este unul din cele mai importante principii democratice. Ca urmare, am votat astăzi pentru ridicarea imunității senatorului PSD de Bihor, fost ministru al Sănătății, Florian Bodog, la cererea DNA. Cu deplină încredere în Justiția din România, îi acordăm domnului Bodog oportunitatea de a-și demonstra nevinovăția și așa voi face de fiecare dată, indiferent de apartenența politică a parlamentarului cercetat”, a transmis senatorul USR-PLUS, Cosmin Viașu – președinte USR Sălaj. 
Florian Bodog a fost audiat luni în Comisia Juridică a Senatului, care ar fi trebuit să dea un raport pentru începerea urmăririi penale împotriva fostului ministru al Sănătății.

Cu 6 voturi pentru, 6 împotrivă și 1 abținere, senatorii juriști au respins cererea DNA pentru urmărirea penală a lui Bodog.

„Nu s-a întrunit numărul de voturi pentru un raport favorabil sau nefavorabil pentru începerea urmării penale împotriva senatorului Bodog. Solicitarea procurorilor se va rediscuta în plen și aceasta va fi supusă votului senatorilor”, a declarat președintele Comisiei Juridice din Senat, Iulia Scântei.

Procurorii DNA au cerut Senatului încuviinţarea urmăririi penale a lui Bodog, pe care îl acuză că atunci când a deţinut poziţia de ministru ar fi acţionat pentru ca o persoană angajată în funcţia de consilier personal să îşi încaseze salariul pe o perioadă de 12 luni fără să se fi prezentat la serviciu şi fără să fi prestat activităţile la care era obligată prin contract.

În 2019, senatorii au respins o solicitare similară cu privire la Florian Bodog, ulterior procurorii obţinând date privind comiterea de către acesta a altor patru infracţiuni: fals în înscrisuri şi abuz în serviciu.

One thought on “Senatorul USR+, Cosmin Viașu a votat ridicarea imunității parlamentare: „Nimeni nu este mai presus de lege”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *