Senatorul USR, Cristian Viașu, cere responsabilitate din partea întregii clase politice în plină pandemie

După ce în ultimele zile, sute de mii de români au ieșit în stradă să protesteze împotriva ultimelor măsuri adoptate de Guvern privind răspândirea virusului COVID-19, iar o parte dintre participanți nu respectă nici cele mai mici măsuri de protecție sanitară, senatorul Cristian Viașu – președintele USR Sălaj a transmis că „numai împreună putem trece cât mai repede peste această criză” și cere politicienilor să adopte o comunicare unitară și responsabilă.


„Suntem un partid care a luat naștere în stradă. Ne-am format și unit ca organizație politică în urma numeroaselor proteste la care am participat zile în șir, în frig, pentru a scanda împotriva corupției și hoției și pentru a cere respectarea drepturilor noastre.

Înțelegem, mai bine decât oricine, dreptul de a protesta. Ne-am exercitat tot timpul, însă, acest drept în mod pașnic, iar în 10 August am simțit pe pielea noastră ce înseamnă încălcarea acestui drept.
Am făcut pasul spre politică promovând respectul, corectitudinea și onestitatea în discursul nostru. Ce am avut de criticat am făcut-o cu argumente clare, ferme și, cel mai important, cu dovezi. Nu am apelat la injurii pentru a ne face auziți. Am fost conștienți de responsabilitatea mesajului nostru și de efectele sale.
Ce vedem, însă, în aceste zile din partea Partidului AUR, dar și din partea unor lideri social democrați nu are nimic de-a face cu valorile și principiile unei clase politice responsabile în plină pandemie de COVID-19 și în plină criză sanitară la nivel național.
În astfel de momente, promovarea unui mesaj de solidaritate ar trebui să fie linia de comunicare a întregii clase politice pentru a le arăta oamenilor că numai împreună putem trece cât mai repede peste această criză.
Astăzi vedem, însă, până unde pot duce mesajele iresponsabile și extremiste, conspirațiile și fake news-urile pe care acești politicieni, de la AUR și PSD, înțeleg să le rostogolească și să le încurajeze în spațiul public: la escaladarea violenței. Nu demult am avut un exemplu, în acest sens, și de peste ocean.
Protestele din ultimele zile nu au nimic de-a face cu dreptul oamenilor de a-și striga nemulțumirea față de măsurile impuse de autorități câtă vreme ele promovează mesaje extremiste și acțiuni violente chiar la adresa celor care, în aceste momente, se luptă pentru viețile noastre și îi îngrijesc pe cei bolnavi.
Nu vom legitima și nu vom încuraja niciodată astfel de proteste câtă vreme singurul lor scop este dezbinarea societății și promovarea urii.
Vom continua să combatem conspirațiile și fake news-urile prin argumente ferme, pentru că oamenii trebuie să știe adevărul, oricât s-ar chinui PSD și AUR, în mod iresponsabil, să le folosească ca armă electorală.
Le datorăm acest lucru medicilor și personalului medical care sunt în linia întâi a luptei cu acest virus, de un an încoace, non-stop.
E nevoie să comunicăm corect, să le explicăm oamenilor deciziile luate și să le arătăm că suntem alături de ei și nu invers, cum vor alte partide.
Facem apel către toți cetățenii la responsabilitate și solidaritate pentru a trece cât mai repede și mai ușor peste această criză. Împreună”, a transmis senatorul USR Cristian Viașu.

One thought on “Senatorul USR, Cristian Viașu, cere responsabilitate din partea întregii clase politice în plină pandemie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *