Șimleuanii vor alege în 27 iunie primarul – Romeo Sabou este varianta pentru ca lucrurile să se miște mai cu spor și în Șimleu Silvaniei  

Peste trei săptămâni, în 27 iunie, șimleuanii vor alege un nou primar, după ce fostul edil a fost condamnat pentru abuz în serviciu și după o jumătate de an în care orașul a fost condus de viceprimarul Radu Lazăr.

Șimleul are acum de ales între Romeo Sabou – economist, de 38 de ani, din partea social-democraților – și fiul viceprimarului Lazăr – un tânăr de 27 de ani, avocat, din partea liberalilor.

Al doilea oraș al Sălajului după numărul de locuitori, Șimleu Silvaniei este în urmă în ce privește modernizarea și standardul de viață față de Zalău și Jibou. Șimleuanii vor alege de fapt între a continua cu o administrație Lazăr sau a o schimba cu una condusă de Romeo Sabou, care dorește să recupereze timpul pierdut de Șimleu și să-i dea aceeași perspectivă ca celorlalte două orașe.

Marea problemă a Șimleului sunt locurile de muncă, iar Romeo Sabou este hotărât să o rezolve. A invocat de câteva ori exemplul Jiboului, care are un parc industrial de succes, cu argumentul că dacă la Jibou este posibil, la Șimleu se poate cu atât mai mult.

Proiectele cu prioritate anunțate de Romeo Sabou sunt pentru a scăpa orașul de lipsuri grave, cum sunt rețeaua de gaz subdimensionată, canalizarea cu probleme și fără să acopere anumite zone etc. Propune totodată soluții pe bani europeni pentru modernizări făcute temeinic, ca în Zalău, inclusiv reabilitarea clădirilor istorice și a importantului obiectiv cultural reprezentat de Cetatea Bathory.

Pentru mobilizarea administrației din Șimleu cât mai repede, fără timpi morți, Romeo Sabou mizează pe sprijinul important din partea administrațiilor din Zalău și Jibou, la care s-au angajat primarii Ionel Ciunt și Dan Ghiurco, care au deja experiența succesului, dovadă ritmul alert de dezvoltare impus în cele două orașe în ultimii ani.

”Primarul Zalăului ne-a fost azi alături, în Șimleu Silvaniei, pentru a populariza candidatura mea la funcția de primar al orașului. Am stat de vorbă azi cu mulți șimleuani și, de bun augur pentru Șimleu, toți cu care am discutat susțin planul meu pentru oraș. Este firesc să dorească un alt standard de viață, într-un oraș modernizat, în care să găsească locuri de muncă.

Propunerea mea pentru șimleuani este ca la alegerile din 27 iunie să înscriem orașul în axa de dezvoltare Zalău – Șimleu Silvaniei – Jibou. Avem susținere importantă din partea celorlalte două administrații de oraș și din partea deputatului Florian Neaga. Toate premisele spun că vom reuși!”, a scris vineri pe pagina sa de facebook Romeo Sabou.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *