Sistemul de iluminat public din municipiu, în proces de modernizare și extindere

Primăria Municipiului Zalău are în implementare un proiect finanțat din fonduri europene (etapa I), în valoare de 23,099,159.17 lei, care prevede modernizarea și extinderea a 36,4 km de rețea de iluminat public și suprailuminarea a 32 de treceri de pietoni.
Cu privire la acest proiect, astăzi, 15 februarie 2021, viceprimarul Teodor Bălăjel, împreună cu directorul, șefii de servicii și responsabilii de proiect din cadrul Direcției Tehnice au avut o întâlnire cu proiectantul și executantul lucrării, întâlnire în cadrul căreia a fost actualizat stadiul investiției.
Pentru corelarea investiției cu proiectele aflate în implementare pe culoarele de mobilitate urbană, reprezentanții Primăriei au solicitat constructorului ca imediat ce temperatura permite să avanseze lucrările pe străzile Corneliu Coposu și 22 Decembrie 1989, pentru turnarea fundațiilor și montarea stâlpilor și a corpurilor de iluminat și pe străzile Gheorghe Doja, Avram Iancu, Simion Bărnuțiu, Voievod Gelu (unde stâlpii sunt montați),pentru punerea în funcțiune a noii rețele. De asemenea, reprezentanții Primăriei au solicitat și demararea lucrărilor la dispeceratul unde se vor monta echipamentele pentru monitorizarea sistemului de iluminat.
Până în momentul de față, în cadrul acestui proiect au fost finalizate lucrările de înlocuire a corpurilor de iluminat echipate cu telegestiune pe străzile: Porolissum, Moigradului, Cetății, Bujorilor, Salcâmilor, Buday Nagy Antal, Salamon Josef și Corneliu Coposu (de la intersecția cu str. Gheorghe Doja până la Dacia Service), pe aleea Turturelelor și în Parc Pădure Brădet.
De asemenea, au fost demarate lucrările privind modernizarea și extinderea sistemului de iluminat, montarea de noi corpuri de iluminat echipate cu telegestiune și suprailuminarea trecerilor de pietoni pe alte 13 străzi din municipiu, unde proiectul este în diferite stadii de execuție. Străzile aflate în proiect, pe care pe care au fost demarate lucrările sunt: Gheorghe Doja, 22 Decembrie 1989, Avram Iancu, Corneliu Coposu (de la intersecția cu Piața Iuliu Maniu până la Dacia Service), Simion Bărnuțiu, Tudor Vladimirescu, Voievod Gelu, Ioan Nechita, Vistor Deleu, Lt. Col. Pretorian, C.D. Gherea, Salaman Josef și Centura Ocolitoare. Urmează să fie demarate lucrările și pe Bulevardul Mihai Viteazul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *