ȘOCANT! Un jandarm sălăjean aflat în misiune și-a riscat viața și era să fie călcat de mașină

Un jandarm sălăjean aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu prezent, ieri, 11 aprilie, într-o piață auto de pe strada Spicului din Zalău de lângă RAR pentru a verifica respectarea măsurilor de prevenire a răspândivii COVID, a fost la un pas să fie călcat de un autoturism condus de un individ nervos care nu respecta legea.

Jandarmul a observat că un zălăuan de 45 de ani nu purta masca de protecție, iar la momentul când i-a adus la cunoștință ca o să-i aplice o sancțiune, respectivul individ a devenit recalcitrant. Bărbatul nu a respectat indicațiile jandarmului și s-a urcat în autoturism, moment în care a fost urmat de omul legii.

Șoferul a vrut să fugă din piața auto și să scape de amendă, dar jandarmul s-a prins de mașină și a fost purtat pe capota auto câțiva metri după care s-a oprit. Noroc că jandarmul s-a ținut bine de capotă și nu a suferit nicio leziune corporală, dar a rămas cu o sperietură zdravănă.

Zălăuanul agresiv a fost imobilizat într-un final de un echipaj de poliție sosit la fața locului și reținut pentru 24 de ore în Centrul de Arest Preventiv al IPJ Sălaj.

Jandarmul în cauză a depus plângere penal pentru infracțiunea de „ultraj”. Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Zalău au întocmit dosar penal pe numele agresorului pentru comiterea infracțiunii de ultraj.

„În data de 11.04.2021, în jurul orei 10.30, pe timpul executării unor activități de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară pe strada Spicului din municipiul Zalău, un subofițer jandarm a fost ultragiat de către o persoană de sex masculin care a refuzat să se legitimeze. Cazul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Zalău”, au transmis reprezentanții Jandarmeriei Sălaj. 

Potrivit Noului Cod Penal, bărbatul agresiv riscă o pedeapsă cu închisoarea dela 6 luni la 7 ani. „Lovirea sau orice acte de violență, precum și vătămarea corporală săvârșite împotriva persoanei prevăzute în alin. 1, aflată în exercițiul funcțiunii ori pentru fapte îndeplinite în exercițiul funcțiunii, se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la 7 ani, iar dacă s-a produs vătămarea corporală gravă, pedeapsa este închisoarea de la 3 la 12 ani. Dacă faptele prevăzute în alineatele precedente sunt săvârșite împotriva unui magistrat, polițist sau jandarm ori alt militar, maximul special al pedepsei se majorează cu 3 ani.”, potrivit Codului Penal. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *