Șofer de 34 de ani din Maramureș care mirosea a alcool urmărit în trafic și blocat de polițiști

Refuz de recoltare și conducere fără permis – Zalău

Sâmbătă noaptea, la ora 02:45, polițiștii  Biroului Rutier au încercat să oprească în trafic, pe Bulevadrul Mihai Viteazu, din Zalău,  folosind semnalele acustice și luminoase, un autovehicul, care circula în zona Cuprom.

Conducătorul autovehiculului nu s-a conformat semnalelor și și-a continuat deplasarea înspre localitatea Crișeni.

Polițiștii au pornit în urmărirea acestuia, iar pe Pasarela CFR, autoturismul a fost blocat în trafic de un alt echipaj al Poliției Municipiului Zalău.

La volanul autovehicului a fost identificat un bărbat, de 34 de ani, din Sighetu Marmației, județul Maramureș, care le-a prezentat polițiștilor un permis de conducere eliberat de autoritățile franceze.

Întrucât, șoferul emana halenă alcoolică, i s-a solicitat să se supună testării cu aparatul Etilotest, însă a refuzat, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală unde acesta a refuzat să se supună prelevării de mostre biologice.

În urma verificărilor în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, șoferul avea dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat, în perioada 24.08-21.11. 2021.

În cauză, s-a întocmit dosar penal, iar polițiștii continuă cercetările pentru conducere fără permis și refuz de recoltare probe biologice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.