Șoferi cercetați penal după ce au fost prinși băuți la volan

Duminică, 13 august a.c., la ora 18.30, pe drumul comunal 29, între localitățile sălăjene Poienița și Piroșa, polițiștii Secției nr. 3 Politie Rurală Jibou au observat că pe marginea drumului, între mai mulți copaci se află un autoturism abandonat.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii l-au identificat, în apropierea locului în care era abandonat autoturismul, pe conducătorul acestuia, un bărbat de 30 de ani, din comuna Băbeni.

În urma testării acestuia cu aparatul etilotest, s-a constatat că cel în cauză prezenta o concentrație alcoolică de 1,21 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, luni, 14 august a.c., la ora 19.30, pe strada Bujorilor din municipiul Zalău, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Zalău au oprit pentru control un autoturism, condus de un bărbat de 53 de ani, din Zalău.

În urma testării cu aparatul etilotest, s-a constatat că acesta prezenta o concentrație alcoolică de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorilor auto le-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, iar în ambele cazuri, polițiștii au întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *