Șoferi din tot județul prinși drogați la volan

M

Weekend-ul trecut polițiștii au acordat o atenție sporită prevenirii și combaterii consumului de substanțe psihoactive. Mai multe persoane au fost depistate sub influența acestora.

Prima faptă de acest gen a fost constatată sâmbătă, 11 iunie, la ora 08:30, de către polițiștii Biroului Rutier, pe strada 22 Decembrie 1989, din Zalău.

Este vorba de un bărbat de 31 de ani, din Zalău, care conducea un autoturism pe strada mai sus menționată, iar la testarea cu aparatul Drugtest a iesit pozitiv la două substanțe interzise.

Bărbatul a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost prelevate mostre biologice, în vederea determinării existenței în organism de substanțe psihoactive și tipul acestora.

Până la finalizarea cercetărilor în dosarul penal întocmit, bărbatul a rămas fără permisul de conducere.

Cea de-a doua constatare a fost în aceeași zi, la ora 16:37, când polițiștii Biroului de Ordine Publică Zalău au observat, pe strada Simion Bărnuțiu, doi tineri cu comportament suspect.

Polițiștii i-au legitimat, fiind vorba de doi tineri de 23 de ani, din Zalău. În urma controlului corporal, asupra acestora au fost descoperite un aparat tip grinder, un plic ce conținea o susbstanță vegetală de culoare verde-olive, susceptibilă de a avea efecte psihotrope și foițe pentru confecționarea țigărilor.

Tinerii au fost conduși la sediul poliției pentru continuarea verificărilor, iar bunurile de interes, decoperite asupra acestora au fost ridicate și înaintate Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Sălaj pentru a continua cercetările.

Tot sâmbătă, la ora 23:30, polițiștii rutieri din Zalău au depistat în trafic, pe strada Simion Bărnuțiu, o tânără de 23 de ani, din Zalău, care era sub influența substanțelor psihoactive.

Testarea cu aparatul Drugtest a indicat faptul că acesta ar fi consumat substanțe interzise.

Polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană sub influența substanțelor psihoactive.

Sâmbătă spre duminică, puțin după miezul nopții, polițiștii Biroului de Ordine Publică au observat doi tineri cu un comportament suspect, pe strada 22 Decembrie 1989, din Zalău.

În urma legitimării, s-a stabilit că aceștia aveau 20 de ani fiecare și locuiau în Zalău.

Polițiștii le-au efectuat tinerilor controlul corporal, iar asupra unui dintre ei au descoperit două pliculețe cu închidere etanș ce conțineau 4 săculeți cu substanță tip parf, de culoare alb-cristalină și o cantitate mică din aceeași substanță neambalată în săculeț individual, susceptibil de a avea efecte psihotrope.

Bunurile au fost ridicate și predate polițiștiilor Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Sălaj pentru a continua cercetările.

În aceeași noapte, 11 spre 12 iunie, la ora 02:30, polițiștii Serviciului Rutier au oprit în trafic, pe Drumul Județean 108G, în localitatea Crasna, un autoturism condus de un tânăr de 21 de ani, din comuna Valcău de Jos.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul Drugtest, iar în saliva acestuia a fost detectată o substanță cu efect psihoactiv.

Polițiștii l-au condus pe tânăr la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge și urină, în vederea stabilirii prezenței în organism de substanțe psihoactive și tipul acestora.

În cauză, polițiștii continuă cercetările, sub supravegherea unității de parchet competente.

În aceeași noapte, după 10 minute, respectiv la ora 02:40, polițiștii Serviciului Rutier au oprit în trafic, pe Drumul Județean 108G, tot în localitatea Crasna, un autoturism condus de un tânăr de 20 de ani, din comuna Sâg.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul Drugtest, iar acesta a ieșit pozitiv la trei tipuri de substanțe cu efect psihoactiv.

Tânărul a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice, în vederea stabilirii prezenței în organism de substanțe psihoactive și tipul acestora.

În cauză, polițiștii continuă cercetările, în vedderea adiministrării întregului porbatoriu, sub supravegherea unității de parchet competente.

Atrageam atenția asupra faptului că, consumul de droguri poate avea un impact asupra vieţii tale (tinere!) în nenumărate feluri la care nu te aştepţi:

Relaţiile cu prietenii şi familia – prietenii şi familia vor sta în calea consumului de droguri şi relaţia cu ei se va deteriora;

Siguranţa – în momentul în care eşti sub efectul drogurilor sau în momentul procurării dozei eşti pus în situaţii în care siguranţa îţi este ameninţată şi esti predispus să ţi se întâmple lucruri foarte rele;

Presiunea financiară: – cheltuieşti din ce în ce mai mulţi bani pentru a procura droguri şi nu mai faci faţă cheltuielilor zilnice. Te-ai gandit câţi bani ai putea economisi dacă nu ai consuma?;

Dependența – vei simţi că nu poţi funcţiona fără droguri şi vei folosi timp şi energie să faci rost de ele.

Violenţa – vei face lucruri pe care în mod normal nu le-ai fi făcut altfel. Poţi deveni violent sau poţi deveni o victimă a violenţei;

Depresia – poţi intra într-o stare de depresie după consum ca efect direct al consumului sau din cauza lucrurilor pe care le-ai experimentat în timpul consumului;

Accidente – când te afli sub influenţa drogurilor poţi face lucruri care te pot răni sau îţi pot provoca accidente;

Bolile cu transmitere sexuală sau o sarcină nedorită- sub influenţa drogurilor nu ţii cont de faptul că ar trebui să foloseşti prezervativul la fiecare contact sexual.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *