Șoferi indisciplinați pe străzile din Sălaj. 15 infracţiuni rutiere constatate de poliţişti în weekend

Conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice, conducerea fără permis şi punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat au fost faptele constatate de poliţiştii sălăjeni la sfârşitul săptămânii trecute. În toate cazurile au fost întocmite dosare penale.     


►La data de 9 aprilie a.c., ora 16.40, poliţiştii Secției 6 Poliție Rurală Crasna, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu, pe raza comunei Horoatu Crasnei, au oprit pentru control un ATV, condus de un adolescent de 17 ani. Verificările efectuate de poliţişti au stabilit că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar ATV-ul nu era înmatriculat.

Sâmbătă, 10 aprilie a.c., în jurul orei 07:30, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pe strada Gheorghe Doja o autoutilitară, la volanul căreia se afla un tânăr de 30 ani, din judeţul Sălaj.  Testarea cu alcooltestul a evidenţiat o alcoolemie de 5,23 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Două ore mai târziu (10 aprilie a.c., ora 9.25), un bărbat, din comuna Sălăţig, a fost depistat de poliţiştii din Cehu Silvaniei, în timp ce conducea autoturismul pe strada Dozsa Gyorgy, din localitate, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice (0,55 mg/l alcool pur in aerul expirat).

La scurt timp (10 aprilie a.c., ora 10:35), tot pe strada Dozsa Gyorgy, din Cehu Silvaniei, poliţiştii au mai depistat un bărbat, din comuna Benesat, care conducea autoturismul cu o alcoolemie de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat.

După-amiază (10 aprilie a.c., 17.45), poliţiştii Secţiei 1 Poliţie Rurală Zalău au oprit pentru control, în localitatea Crişeni, un autoturism condus de un bărbat din localitate. Şi în acest caz testarea cu alcooltestul a evidenţiat un rezultat pozitiv. Şoferul avea o alcoolemie de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Seara (10 aprilie a.c., ora 19.00), poliţiştii Secţiei 8 Poliţie Rurală Sărmăşag au identificat în trafic, prin localitatea Giurtelecu Șimleului, un moped neînmatriculat/neînregistrat, condus tot de un sălăjean. Şoferul nu deţinea nici permis de conducere, iar la testarea cu alcooltestul a rezultat o valoare de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În aceeaşi zi (10 aprilie a.c., ora 20.15), un bărbat, din comuna Crasna, a fost oprit în trafic de către poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier, în timp ce conducea autoturismul prin localitate cu o alcoolemie de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În noaptea de 10 spre 11 aprilie a.c., ora 00:35, poliţiştii Secţiei 6 Poliţie Rurală Crasna au depistat un bărbat, din comuna Horoatu Crasnei, care conducea autoturismul pe Drumul Judeţean 108G, deşi dreptul de a conduce era suspendat.

Duminică dimineaţa (11 aprilie a.c., ora 4.00), poliţiştii Secţiei 1 Poliţie Rurală Zalău au depistat pe raza localităţii Gârceiu un autoturism avariat. Lângă autoturism se aflau trei tineri, unul din comuna Buciumi, unul din comuna Crişeni şi unul din Judeţul Satu Mare. Verificările efectuate de poliţiştii au stabilit că maşina a fost condusă de tânărul din comuna Crişeni. Acesta nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar maşina era neînmatriculată.

► La aceeaşi dată, ora 9.45, un tânăr de 22 de ani a fost depistat de poliţiştii din Jibou în timp ce conducea motocicleta pe strada Viitorului, din localitate, deşi nu deţinea permis de conducere.

Două ore mai târziu (11 aprilie a.c., ora 11.45), poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Rurală Jibou s-au sesizat din oficiu, despre faptul că un jibouan  a condus mopedul pe Drumul Judeţean 108 B, prin localitatea Brâglez, deşi vehiculul nu era înmatriculat/înregistrat.

În toate cazurile, poliţiştii au întocmit dosare penale, iar la finalizarea cercetărilor acestea vor fi înaintate unităţilor de parchet competente, cu propuneri legale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.