Sondaj: Alianța PSD-PNL ar obține 31,6% din voturi la europarlamentare

Potrivit celui mai recent sondaj realizat de AtlasIntel, în exclusivitate pentru Digi24, alianța PSD-PNL ar obține la alegerile europarlamentare din luna iunie doar 31,6% din voturi. Alianța formată din actualele partide aflate la guvernare este urmată de Alianța Dreapta Unită (USR, PMP și Forța Dreptei) care ar obține 24,6%. Pe locul trei se află partidul AUR cu 19,9%.

SOS România (partidul Dianei Şoşoacă) ar obţine 8% din voturi, iar UDMR – 4,9%.

REPER (partidul susţinut de Dacian Cioloş) are doar 3,3% şi nu trece pragul electoral. Sub prag mai sunt Pro România şi PUSL (partidul lui Cristian Popescu Piedone).

Sondajul realizat în perioada 5-9 aprilie a fost prezentat în exlusivitate de Cosmin Prelipceanu, în emisiunea Jurnalul de Seară, la Digi24.

Peste jumătate dintre români (53,6%) consideră că alianța dintre PSD și PNL nu a fost o idee bună, în timp ce doar 35% au o părere favorabilă despre coliţia de la guvernare.

Aproape jumătate dintre cei chestionaţi (48,2%) sunt de părere că partidele naţionaliste şi suveraniste „sunt cu siguranță o problemă”. În schimb, 19,2% spun că „sunt mai degrabă o soluție”.

Creșterea taxelor este cea mai mare greșeală a guvernului PSD-PNL spun 25,8% dintre cei chestionaţi, în timp ce 34,7% nu văd nicio reuşită a Guvernului. Totuși, 20,4% sunt de părere că plafonarea prețurilor în energie este principala realizare a Guvernului, iar legea pensiilor este apreciată de 14,6%. Și aderarea parțială la Schengen este văzută ca un lucru bun de 14,4%.

Sondajul a fost realizat pe un eșantion 1.764 respondenți, prin metoda „recrutare digitală aleatorie” și are o marjă de eroare de +/-2%. ATLAS INTELLIGENCE a fost cea mai precisă casă de sondare din Statele Unite ale Americii, la alegerile din 2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *